Halloween – R.I.P- kjekser, og første tur med den nye sykkelen min

Selv om det regnet i morges, tenkte jeg at jeg måtte jo ut å prøve vidunderet av av en ny sykkel!. Så jeg kledde meg godt med ull og regntøy å la i vei. Det var en fantastisk tur på en fantastisk sykkel. Jeg er skikkelig glad for at jeg valgte akkurat denne. Nå burde jeg jo hatt et bilde på bloggen av den nye sykkelen på tur – for det var det jeg tenkte da jeg la ut på sykkeltur i dag, – “...den gang ei“. Planen var å ta et flott høstbilde av Trondheim og sykkelen på turen. Så første stopp var Gamle Bybro, koplet mobilen fra batteriet, den var nå ladet til 98 %. Siden solen tittet akkurat frem, gikk jeg ut på Gamle bybro, for å ta noen bilder av Nidelva og bryggerekka! Et bilde fikk jeg tatt – så slo mobilen min seg av. Det var kul umulig å starte den igjen. Tilbake til sykkelen koblet jeg den på laderen, men jeg fikk ikke startet den. På hele sykkelturen var den mobilen død. Etter at jeg kom hjem, puttet eg den i laderen, og startet den – da hadde den 100% batteri – Ikke vet jeg hva som skjedde! (- kanskje det spøker – på høylys dag?). Så bilde av sykkelen på tur ,får det bli en annen dag.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på R.I.P – kjeks, trykk HER

20191022 - første tur med den nye sykkelen min  Bryggerekken sett fra gamle bybro, Trondheim, Norway

R.I.P – kjeks

Kirkegårder og gravstøtter er et naturlig og et enkelt tema for Halloween. Du kan for eksempel lage gravstøtter og kors av kjeks. Du kan hel sikkert bruke av mange ulike typer kjeksedeiger til dette formålet, men jeg har brukt Vaniljekjeks for å lage dem. Grunnen til det er at de smaker godt, er lette å forme og er utrolig enkle å lage. Med litt smeltet, mørk kokesjokolade som dekor, blir de passe skremmende, og skikkelig snadder å spise.

Halloween - R.I.P- kjekser (vaniljekjeks) Ingredienser: 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) Pynt: Kokesjokolade (smeltet)
Porsjoner Vanskelighetsgrad
ca. 50 Enkel

Ingredienser:

4 ½ dl Hvetemel
1 dl Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Margarin (kalde biter)

Pynt:

  Kokesjokolade (smeltet)
Halloween - R.I.P- kjekser (vaniljekjeks) Ingredienser: 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) Pynt: Kokesjokolade (smeltet)

Slik gjør du:

1 Ha alt i en foodprosessor og kjør fort sammen
2 Form deigen til to lange pølser,
Ca. 5 cm i diameter,
– Form pølsene som en gammeldags loff:
Flat på sidene,
avrundet på toppen
enten flat eller litt spiss i bunnen
(som en gravstøtte)
– Pakk pølsene inn i plast  
-La dem hvile i kjøleskap i 2 timer
(eller legg dem i fryseren)
3 Stett stekeovnen på 175°C
4 Ta deigen ut av kjøleskapet
–  Skjær dem med en skarp kniv
(ca ½ – 1 cm tykk), og
– Legg dem på bakepairkledd stekeplate
5 Stekes i 8-12 minutter, til de er blitt gylne
6 Avkjøles på rist
NB! Hvis du synes de er for ujevne i kantene kan du skjære dem rette med en kniv, mens de er varme
7 Smelt kokesjoklade i vannbad,
– ha sjokoladen i en Sprøytepose,
– Klipp et lite hull og
– Sprøyt på den teksten du vil ha
Alternativt kan du bruke en tannstikker, som du dypper i sjokoladen og skriver teksten med
Halloween - R.I.P- kjekser (vaniljekjeks) Ingredienser: 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) Pynt: Kokesjokolade (smeltet)
På den øverste kjeksen har jeg renskjært sidene, mens kjeksen var varm. Det samme har jeg gjort på den nederst til høyre. I tillegg ble den spisset i bunnen. Kjeksen nederst til venstre er ikke skjært og fremstår dermed som en mer rustikk gravstøtte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s