Matpakketips – Muslibar med valnøtter, havregryn og sjokolade

I disse etterjulstider, blir i alle fall jeg fort sulten. Da er det kjekt å ha en mulslibar på lur. Den er full av nyttige ting som nøtter, korn og frø, i tillegg smaker den godt, metter og gir ny energi. Muslibar med valnøtter, havregryn og sjokolade, er flott som mellommål eller snacks når sulten tar deg.

Ingredienser: 50 g Mandler (grov hakket) 50 g Valnøtter (grov hakket) 50 g Kokos 50 g Solsikkekjerner 50 g Linfrø 75 g Sjokolade (mørk, 70%) 150 g Havregryn 1 bx Kondensert melk (ca. 400 g)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 20Ca 75 min.Enkel

Ingredienser:

50 gMandler (grov hakket)
50 gValnøtter (grov hakket)
50 gKokos
50 gSolsikkekjerner
50 gLinfrø
75 gSjokolade (mørk, 70%)
150 gHavregryn
1 bxKondensert melk (ca. 400 g)
Ingredienser: 50 g Mandler (grov hakket) 50 g Valnøtter (grov hakket) 50 g Kokos 50 g Solsikkekjerner 50 g Linfrø 75 g Sjokolade (mørk, 70%) 150 g Havregryn 1 bx Kondensert melk (ca. 400 g)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 125 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei form ca. 15 x 25 cm
2 Hakk nøtter og sjokolade
– Rasp sjokoladen
3 Ha alle de tørre ingrediensene i ei skål, og
– Bland godt
4 Tilsett den kondenserte melken, og
– Rør det hele godt sammen og
– Ha røra i forma og
– Press den godt ut til kantene,
– Glatt over overflaten
Bruk gjerne bunnen på ei fuktet skje
5 Stekes i ca. 60 min.
6 Avkjøles til romtemperatur –
Sett den så i kjøleskapet
7 Når den er kjøleskapskald
– Ta den ut av forma
– Fjern bakepapiret
– Skjær passe store stykker
Bruk gjerne brødkniven
Ingredienser: 50 g Mandler (grov hakket) 50 g Valnøtter (grov hakket) 50 g Kokos 50 g Solsikkekjerner 50 g Linfrø 75 g Sjokolade (mørk, 70%) 150 g Havregryn 1 bx Kondensert melk (ca. 400 g)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s