Nå er dessverre juleferien over for denne gangen. Det var en en god og lang juleferie, men nå er hverdagen her (med klær som strammer både her og der). Så jeg hopper like godt rett på hverdagen, med en kjøttfri middagsrett. I dag blir det Mexicansk inspirert pai, med bønner, paprika og mais. Nå er ikke dette en ekte tex-mex pai – men det er utrolig godt; tomatbasert basis med bønner, paprika og selleri, toppet med maisbrød. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Margarin |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Rødløk |
2 stilker | Stangselleri |
2 | Paprikaer (rød og gul) |
1 ts | Paprikapulver |
1 ts | Koriander |
¼- ½ ts | Kajennepepper |
Ca. 250 g | Bønner (kokte) eller en boks hermetiske |
225 g | Mais (avrente) |
1 bx | Tomater (hermetiske, knuste) |
Salt, Pepper |
Maislokk:
125 g | Maismel |
1 ss | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
1 | Egg (pisket) |
6 ss | Melk |
1 ss | Olje (nøytral) |
125 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 220 grader |
2 – Rensk løken og paprikaen, og – Skjær løk paprika og selleri i småbiter i små biter |
3 Smelt smøret, og – Stek grønsakene på middels varme Til de er blitt myke (5-6 min.) |
4 Renn av bønnene, hvis du bruker hermetiske og skyll dem godt – Renn av maisen |
5 Tilsett, bønner, tomater til grønnsaken, og – Tilsett halvparten av maisen – Tilsett krydder – Rør rund, og – Kok opp – La det småkoke i ca. 10 min. – Smak til med salt og pepper |
6 Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form |
7 Lag maisbrødet: -Ha mel, bakepulver og salt i en bolle, – Bland sammen – Visp egget lett sammen og tilsett – Tilsett den andre halvparten av maisen – Ha i melken og – Rør til en glatt deig |
8 Klapp ut deigen til et lokk, Som du legger over grønnsakene – Strø revet ost over |
9 Stekes i 25-30 minutter, Til den er gylden og fast |
10 Server varm sammen med litt rømme |