Rugbrød med lin- og solsikkefrø – er et veldig godt brød, som passer godt både til frokost og til matpakka.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 6 dl | Vann (fingervarmt) |
| 2 ts | Salt |
| 1 ½ ts | Sukker |
| 1 dl | Linfrø |
| 1 dl | Solsikkefrø |
| 3 dl | Rugmel (fint) |
| Ca. 12 dl | Hvetemel |
| Vann, solsikkefrø |
Slik gjør du:
| 1 Smuldre gjæren i vannet, og – Rør til det er oppløst |
| 2 Tilsett Salt, Sukker, Linfrø, Solsikkefrø, Rugmel (fint), og – tilsett det meste av Hvetemelet – Elt deigen til den er glatt og smidig – Dryss litt mel over, dekk til og – La den heve i 45-60 min. |
| 3 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet, og – Form deigen til to sprekkfrie brød – Legg dem på stekeplata, og – La dem få etterheve i ca. 30 |
| 5 Skjær to, tre striper langsetter brødene med en skarp kniv – Pensles med vann, og – Strø over litt solsikkefrø |
| 6 Stekes i 30-40 min. på 200 grader |
| 7 Avkjøles på rist |




