Bak et Rugbrød i dag

Rugbrød med lin- og solsikkefrø – er et veldig godt brød, som passer godt både til frokost og til matpakka.

Rugbrød med lin- og solsikkefrø Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann (fingervarmt) 2 ts Salt 1 ½ ts Sukker 1 dl Linfrø 1 dl Solsikkefrø 3 dl Rugmel (fint) Ca. 12 dl Hvetemel Vann, solsikkefrø
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel
Rugbrød med lin- og solsikkefrø Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann (fingervarmt) 2 ts Salt 1 ½ ts Sukker 1 dl Linfrø 1 dl Solsikkefrø 3 dl Rugmel (fint) Ca. 12 dl Hvetemel Vann, solsikkefrø

Ingredienser:

1 pkGjær
6 dlVann (fingervarmt)
2 tsSalt
1 ½ tsSukker
1 dlLinfrø
1 dlSolsikkefrø
3 dlRugmel (fint)
Ca. 12 dlHvetemel
 Vann, solsikkefrø

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i vannet, og
– Rør til det er oppløst
2 Tilsett Salt, Sukker, Linfrø, Solsikkefrø, Rugmel (fint), og
– tilsett det meste av Hvetemelet
– Elt deigen til den er glatt og smidig
– Dryss litt mel over, dekk til og
– La den heve i 45-60 min.
3 Sett ovnen på 200 grader, og –
Legg bakepapir på en stekeplate
4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Elt inn resten av melet, og
– Form deigen til to sprekkfrie brød
– Legg dem på stekeplata, og
– La dem få etterheve i ca. 30
5 Skjær to, tre striper langsetter brødene med en skarp kniv
– Pensles med vann, og
– Strø over litt solsikkefrø
6 Stekes i 30-40 min. på 200 grader
7 Avkjøles på rist
Rugbrød med lin- og solsikkefrø Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann (fingervarmt) 2 ts Salt 1 ½ ts Sukker 1 dl Linfrø 1 dl Solsikkefrø 3 dl Rugmel (fint) Ca. 12 dl Hvetemel Vann, solsikkefrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s