Rugbrød med lin- og solsikkefrø – er et veldig godt brød, som passer godt både til frokost og til matpakka.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
1 pk | Gjær |
6 dl | Vann (fingervarmt) |
2 ts | Salt |
1 ½ ts | Sukker |
1 dl | Linfrø |
1 dl | Solsikkefrø |
3 dl | Rugmel (fint) |
Ca. 12 dl | Hvetemel |
Vann, solsikkefrø |
Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i vannet, og – Rør til det er oppløst |
2 Tilsett Salt, Sukker, Linfrø, Solsikkefrø, Rugmel (fint), og – tilsett det meste av Hvetemelet – Elt deigen til den er glatt og smidig – Dryss litt mel over, dekk til og – La den heve i 45-60 min. |
3 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet, og – Form deigen til to sprekkfrie brød – Legg dem på stekeplata, og – La dem få etterheve i ca. 30 |
5 Skjær to, tre striper langsetter brødene med en skarp kniv – Pensles med vann, og – Strø over litt solsikkefrø |
6 Stekes i 30-40 min. på 200 grader |
7 Avkjøles på rist |
