Hvorfor ikke lage en Squash – og tomatpai toppet med mozzarella ? Det er skikkelig godt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 4 | Poteter |
| 1 | Squash |
| 1 | Løk |
| 1 | Paprika (grønn) |
| ¼ | Purre (ca. 50 g) |
| 1 fedd | Hvitløk |
| 1 ts | Spisskumen |
| 1 ts | Paprikapuver |
| 2 ss | Basilikum (hakket) |
| 1 ts | Persile (hakket) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 1-2 | Mozzarella |
| Salt og pepper | |
| 4 | Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i |
Slik gjør du:
| 1 Skrell og skjær potene i tynne skiver, – Ha dem i en kasserolle med kokende vann, og – Kok i 5 min |
| 2 Skjær squashen i skiver og – Blancher dem: DVS. Ha dem i kokende vann i 2-3 min. – Hell av vannet |
| 3 Hakk hvitløk, løken, purre og paprika, og – Surr løken i olje til de er myk og blank 2-3 min. på middels varme – Tilsett paprika, purre, hvitløk og spisskumen, – Rør rundt – Tilsett hakket basilikum, persille, parikapulver og tomater – Smak til med salt og pepper, og – La det surre i 30 min. |
| 4 Skjær mozzarellaen(e) i skiver |
| 5 Sett Stekeovnen på 190 grader |
| 6 Montering: – Fordel ca. ½ av potetene i bunnen av terteformer, – Dekk dem med ½ av squashen – Dekk dem med ½ av mozzarellaskivene – Hell ½ av tomatsausen over – Gjenta lagene, og – Avslutt med tomatsaus |
| 7 Fordel den siste mozzarellaen over paiene |
| 8 Stekes i 20 – 25 min., eller til de er blitt gylne |
| 9 Serveres med blandet salat |





