Dagens middag – Ovnsbakt laks med sellerirotmos og svart bønnesalat

Da er påska over for denne gang. Hverdagen er tilbake igjen, selv om det ikke utgjør så store forskjeller. Hjemmepåske – hjemmekontor, eneste forskjellen er vel at vi gjør med litt forskjellige ting! Jeg gleder meg skikkelig til restriksjonene kan oppheves, og vi er tilbake til en normal hverdag igjen. – Selv om den nok ikke blir slik vi var vant til før Covid-19. Vi koser oss med ovnsbakt laks, sellerirotmos og svart bønnesalat, enkelt, sunt og godt.

Ovnsbakt laks med sellerirotmos og svart bønnesalat 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Smør Salt, pepper Sellerirotmos: 1 Sellerirot (stor) 2-3 Poteter 1 dl Melk 1 ss Smør Svart bønnesalat: Ca. 400 g Svarte bønner 2 Maiskolber (Ferdig kokte) 1 ss Olje (nøytral) 2 Sjalottløker 3 ss Sitronsaft (nypresset) 1 ss Olivenolje ½ Salt (flak)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

4Laksebiter (á 100 g)
Salt, pepper
ca. 1 ssSmør

Sellerirotmos:

1Sellerirot (stor)
2-3Poteter
1 dlMelk
1 ssSmør

Svart bønnesalat:

Ca. 400 gSvarte bønner
2Maiskolber (Ferdig kokte)
1 ssOlje (nøytral)
2Sjalottløker
3 ssSitronsaft (nypresset)
1 ssOlivenolje
½Salt (flak)

TIPS!  Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose bønner, og kok den. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.

Ovnsbakt laks med sellerirotmos og svart bønnesalat 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Smør Salt, pepper Sellerirotmos: 1 Sellerirot (stor) 2-3 Poteter 1 dl Melk 1 ss Smør Svart bønnesalat: Ca. 400 g Svarte bønner 2 Maiskolber (Ferdig kokte) 1 ss Olje (nøytral) 2 Sjalottløker 3 ss Sitronsaft (nypresset) 1 ss Olivenolje ½ Salt (flak)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Smør ei ildfast form
2 Skrell sellerirota og potetene, og
– Del dem i mindre biter
– Kok dem møre
3 Lag bønnesalaten:
– Hakk sjalottløken
– Varm litt olje i en stekepanne (Middels varme)
– Ha løken i panna
– Skjær maisen i 2 cm tykke skiver, og
– La den også i stekepanna
La det surre til løken er blitt blank og maisen har fått litt farge
– Tilsett bønnene
NB! Hvis du bruker hermetiske så må de skylles godt
– Ta panna av varmen, og
– Ha blandingen i en serveringsskål
– Press litt sitronsaft over
– Hell over litt olivenolje
– Strø litt flaksalt over
4 Legg laksen forma,
– Strø over salt, pepper og eventuelt litt dill
– Press noen sitron dråper over
– La den steke i ca. 8-10 min.
5 Når Selleriroten og potetene er møre,
– Hell av vannet,
– Varm melken, og
– Mos dem sammen med smør og melk
Ovnsbakt laks med sellerirotmos og svart bønnesalat 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Smør Salt, pepper Sellerirotmos: 1 Sellerirot (stor) 2-3 Poteter 1 dl Melk 1 ss Smør Svart bønnesalat: Ca. 400 g Svarte bønner 2 Maiskolber (Ferdig kokte) 1 ss Olje (nøytral) 2 Sjalottløker 3 ss Sitronsaft (nypresset) 1 ss Olivenolje ½ Salt (flak)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s