Nydelige naanbrød som tilbehør

Naanbrød er utrolig godt som tilbehør til Indisk mat.

Nanbrød Ingredienser: 2 dl Melk 2 ss Sukker 25 g Gjær (½ pk) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 4 ss Olivenolje 3 dl Yoghurt 600 g Hvetemel (ca. 10 dl)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 nan90 min.Enkel

Ingredienser:

2 dlMelk
2 ss Sukker
25 g Gjær (½ pk)
1 ts Salt
2 ts Bakepulver
4 ss Olivenolje
3 dl Yoghurt 
600 g Hvetemel (ca. 10 dl)

Slik gjør du:

1 Lunk melken til den er fingervarm,
Tilsett sukker og smuldret gjæren
– La blandingen stå i ca. 15 min.
2 Tilsett det øvrige, og
– Elt i ca. 7-10 min.
– Dekk deigen med et klede, og
– La den heve ca. 60 min. på et lunt sted
3 Sett stekeovnen på 275 °C, og
– Legg Bakepapir på et stekebrett
4 Ha deigen på melet bakebord, og
– Del den i 8 emner
– Trykk emnene flate, og
– Kjevle dem ut til ca. ½ cm tykkelse, og
– Legg dem på stekeplata
5 – Stek midt i den varme ovnen 2 – 4 min.
Snu dem en gang under stekingen
Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente.
6 Serveres straks

Nanbrød Ingredienser: 2 dl Melk 2 ss Sukker 25 g Gjær (½ pk) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 4 ss Olivenolje 3 dl Yoghurt 600 g Hvetemel (ca. 10 dl)

Alternativt brød som tilbehør til indisk mat:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s