2. Påskedag og Kjøttfrimandag med Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk

Da lir Påska mot slutten, men jeg tviholder på den enda en stund. Her forleden dag fikk vi enda en hyggelig overraskelse og påskehilsen utenfor døra vår. Det var verdens nusseligste påskeoppsats. Så hyggelig med gode venner som tenker på en, selv om vi ikke kan møtes i disse korona-tider. Jeg håper likevel på bedre tider, med et mer sosialt liv snart.

God 2. Påskedag til alle!

For å hoppe rett til oppskriften på Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk – trykk HER

Liten Oppsats med gule og oransje blomster på gul påskeduk, sydd med Hardangersøm
Her forleden dag fikk vi enda en hyggelig overraskelse og påskehilsen utenfor døra vår.

Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk

Selv om det strengt tatt er påske enda, kjører vi på med kjøttfri mandag. Dette er en skikkelig god oppskrift på Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk i tortilla-lefser. Selv den mest standhaftige kjøtteteren, vil ikke savne kjøtt i denne retten.

Ingredienser: 50 g Quinoa 1 dl Grønsakskraft (eller -buljong) 400 g Bønner (hvite) 1 Sjalottløk ½ ts Kajennepepper 1 ts Paprikapulver 1 ss Oregano (tørket) 1 ts Koriander (malt) 1 ss Ketchup 30 g Brødrasp 1 Egg Salt, pepper Olje 6 Tortillalefser Salat Syltet rødløk: 1 Rødløk 1 dl Vann ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker Chilimajones: 2 dl Majones 1 ss Rømme 2 ts Sursøt-chilisaus 1 ts Sitronsaft Salt og pepper
Tortilla med Bønne- og Quinoaboller, chilimajones og syltet rødløk

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
360 min.Enkel/Middels

Ingredienser:

50 gQuinoa
1 dlGrønsakskraft (eller -buljong)
400 gBønner (hvite)
1Sjalottløk
½ tsKajennepepper
1 tsPaprikapulver
1 ssOregano (tørket)
1 tsKoriander (malt)
1 ssKetchup
30 gBrødrasp
1Egg
 Salt, pepper
 Olje
6Tortillalefser
 Salat

Syltet rødløk:

1Rødløk
1 dlVann
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker

Chilimajones:

2 dlMajones
1 ssRømme
2 tsSursøt-chilisaus
1 tsSitronsaft
 Salt og pepper

TIPS!  Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose med bønner, og alt eller halvparten. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.

Slik gjør du:

1 Begynn med den syltede rødløken:
– Skjær løken i tynne skiver
Kok opp vann, sukker og eddik, og – La det koke til sukkeret er oppløst – Ta kasserollen vekk fra varmen, og
– Ha i rødløken
– Rør rundt og
– La det stå mens du tilbereder resten, og
itl det er avkjølt
2 Lag Chilimajonesen:
–  Bland sammen alle ingrediensene,
– La majonesen stå mens du tilbereder resten
3 Kok quinoaen i grønnsaksbuljong
4 Finhakk løk og hvitløk
5 Sett stekepannen på middelsvarm, og
– Varm opp 1-2 ss olje
– Ha i løken og la den surre i ca.3 min.,
– Tilsett hvitløk og krydder,
– La det surre videre til løken er myk
6 Ha løkblandingen, bønner, quinoa, brød, egg, sitronsaft, Ketchup, salt og pepper i foodprosessor
NB! Hvis du bruker hermetiske bønner, må de skylles godt først
– Kjør til du får en jevn blanding
7 Form deigen til små boller,
– Trykk dem litt flate
– La dem stå i kjøleskapet mens du dekker bordet, og
– Vasker salaten
Ingredienser: 50 g Quinoa 1 dl Grønsakskraft (eller -buljong) 400 g Bønner (hvite) 1 Sjalottløk ½ ts Kajennepepper 1 ts Paprikapulver 1 ss Oregano (tørket) 1 ts Koriander (malt) 1 ss Ketchup 30 g Brødrasp 1 Egg Salt, pepper Olje 6 Tortillalefser Salat Syltet rødløk: 1 Rødløk 1 dl Vann ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker Chilimajones: 2 dl Majones 1 ss Rømme 2 ts Sursøt-chilisaus 1 ts Sitronsaft Salt og pepper

8 Stek bollene i olje, Til de er gjennomstekte og gylne
9 Serveres med tortillalefser, chilimajones, syltet rødløk og salat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s