Siden det er sesong for ramsløk, tenkte jeg at jeg skulle plukke litt og lage pesto. I Hagen til “bestemorhuset” – altså nabohuset til mitt sommerhus er det masser av ramsløk, og jeg fikk lov til å plukke så mye jeg ville. Ramsløken ligner litt på liljekonvall, og jeg leste i avis her forleden dag at mange tar feil av liljekonvall og ramsløk. Jeg forstår ikke helt hvordan man kan ta feil for ramsløkbladene er både lysere og tynnere, og du kjenner forskjellen både på smaken og på lukten! Ramsløken lukter nesten som (hvit-)løk. Det er egentlig umulig å ta feil.
For å hoppe rett til oppskriften på Ramsløkspesto – trykk HER

I alle fall, Jeg plukket masse ramsløk, så nå blir det PESTO. Det er jo latterlig lett å lage, og smaker veldig godt! En flott variasjon til den basilikumbaserte varianten.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
5 min. | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Ramsløk |
1 fedd | Hvitløk |
3 – 4 ss | Parmesan (revet) |
3 – 4 ss | Pinjekjerner |
1 ¼ dl | Olivenolje |
¼ ts | Salt |
Pepper (nykvernet) |
Slik gjør du:
1 Vask ramsløken godt, og – Tørk den godt |
2 Rist pinjekjernene over svak varme i en panne i noen min., eller til de er blitt gyldne – Sett dem til avkjøling |
3 Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en foodprosessor, – Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse |
4 Mens foodprosessoren går, – Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus» |
5 Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan |
TIPS! Hvis du dekker pestoen helt med plast eller heller olje over holder den seg en uke i kjøleskapet.
