Indisk til middag – Scampi i mangosaus

Dette er en mild, søt men god, indisk middagsrett. Serveres med Naanbrød, og/eller Gul ris.

Scampi i Mango saus Ingredienser: 2 Mangoer (godt modne) 1 Løk 3 fedd Hvitløk 1 ½ dl Kyllingkraft 1 Lime (skall og saft) 1 ts Ingefær (raspet) 2 ss Koriander (hakket) 1 ts Kajennepepper Salt 700 g Scampi
Scampi i Mangosaus med Naanbrød, og Gul ris.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 45-60 min.Enkel/middels

Ingredienser:

2Mangoer (godt modne)
1Løk
3 feddHvitløk
1 ½ dlKyllingkraft
1Lime (skall og saft)
1 tsIngefær (raspet)
2 ssKoriander (hakket)
1 tsKajennepepper
 Salt
700 gScampi

Slik gjør du:

1 Hakk løk og hvitløk
– Press sitronen og rasp skallet
– Skrell mangoen, og
– Kjør den til purreen i foodprosessor
2 Sett en stekepanne på middelsvarme, og
– Varm opp oljen
– Ha i løken og
– La den steke på middels/svak varme i ca. 10 min.
Til den er myk
3 Tilsett hvitløken, og
– La det steke i ca. 1 min.
4 Tilsett mangopurreen, kraften, limesaft, ingefær, salt og Kajennepepper
5 La det hele koke i ca. 40 min
– Tilsett scampien og
– La det trekke i 2-3 min.
– Rør inn koriander, og ta sausen av varmen

Anbefalt tilbehør:

eller

Scampi i mangosaus med Naanbrød, og Gul ris.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s