Spagetti med sopp, purre og paprika i kremet pastasaus like godt til middag som til lunsj!

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
1 | Løk |
1 | Gulrøtter |
½ stilk | Selleri |
1 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
½ | Purre |
1 bx | Tomater (hermetiske) |
1 | Paprika (rød) |
350 g | Sjampinjonger |
1 ss | Persille (hakket) |
1 ts | Paprikapulver |
½ ts | Pepper |
1 dl | Vann |
1terning | Buljong (Grønsak) |
½ -1 dl | Kremfløte |
400-500 g | Spagetti |
Salt, pepper | |
75 g | Parmesan (raspet) |
1 ss | Persille |
Slik gjør du:
1 Hakk: løk, gulrot, persille, selleri, hvitløk og chili – Skjær purre og paprika i biter |
2 Lag sausen: – Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt, og – Stek til løken er myk – Tilsett gulrot og selleri, paprika og sjampinjong, – Fortsett stekingen i ca. 1-2 min. (middels varme) – Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Tilsett tomatene, persille og kraft – Kok opp, og – La det snurre mens pastaen koker |
3 Ha vann og salt i en kasserolle, – Kok opp og – Tilsett pastaen, – Rør rundt, og – Kok den så vidt «al dente» – Hell av vannet |
4 Tilsett fløten i sausen, – Kok opp, – Rør inn ½ av parmesanen |
5 Hell vannet av spagettien når den er «al dente», og – Hell den i en serveringsskål – Bland sausen inn i den varme nykokte pastaen Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt Så all spagettien er godt dekket med saus |
6 Toppes med parmesan, hakket persille og – Serveres rykende varm |
