Lapp nummer to til sommerprosjektet og Frokostfavoritten – Eggesalat

Det går sakte, men sikkert fremover med sommerprosjektet – nå er vi ferdig med lapp nummer 2. Det ble halvstaver denne gangen. Det går da fremover, sakte men sikkert. Det tar overraskende lang tid å hekle disse lappene, spesielt når det er så mye annet som også skjer. Men vi koser oss fremdeles og gleder oss til å hekle de neste 38 lappene 🙂

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Enkel eggesalat på 1-2-3 – trykk HER

Lapp i halvstaver (hst)  Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i 3. luftmaske fra nålen - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i neste maske - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med to luftmasker (til å snu med)
Lapp 20 x 20 cm med rader av halvstaver (hst)

NavnHalvstav
Forkortelsehst
Antall luftmasker (lm) til å snu med:2

Lapp i halvstave (hst) Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i 3. luftmaske fra nålen - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i neste maske - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med to luftmasker (til å snu med)
Rader med halvstaver (hst)

Slik gjør du:

 • Legg opp et antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med
 • Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i 3. luftmaske fra nålen
 • Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom
  • (du har nå tre masker på heklenålen)
 • Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene
  • (du har nå en maske på heklenålen)  
 • *
 • Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i neste maske
 • Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom
  • (du har nå tre masker på heklenålen)
 • – Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene
  • (du har nå en maske på heklenålen)
 • *

* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med to luftmasker (til å snu med)  

Lapp i halvstaver Slik gjør du: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 2 lm til å snu med - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i 3. luftmaske fra nålen - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * - Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i neste maske - Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom (du har nå tre masker på heklenålen) - Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom alle tre maskene (du har nå en maske på heklenålen) * GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med to luftmasker (til å snu med)
Lapp 20 x 20 cm med rader av staver

Enkel Eggesalat på 1-2-3

Eggesalat favoritt nr. 1 som pålegg til de yngste i min familie. Det er enkelt og greit å lage og passer like godt som pålegg til frokost, som til lunsj eller i matpakken. Passer også veldig godt på et lunsjbord sammen med for eksempel spekemat og/ eller røket laks.

Enkel eggesalat på 1-2-3  Ingredienser: 3 	Egg (hardkokt og hakket) 	Majones 	Gressløk (hakket)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2-315 minEnkel

Ingredienser:

3Egg (hardkokt og hakket)
 Majones
 Gressløk (hakket)

Slik gjør du:

1 Kok eggene i ca. 10 min så de blir hardkokte
– Avkjøl dem noe under rennende kaldt vann
– Skrell eggene, og
– Hakk dem, eller
Bruk eggedeleren først på langs, så på tvers
Ha eggene i en bolle
– Ha majones i bollen sammen med eggene og
– Rør rundt
– Tilsett eventuelt mer majones til du synes det ser ok ut
– Hakk litt gressløk og strø over

Enkel eggesalat på 1-2-3  Ingredienser: 3 	Egg (hardkokt og hakket) 	Majones 	Gressløk (hakket)

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s