Finnes det egentlig noe bedre enn nystekte rundstykker til frokost eller lunsj?

Disse rundstykkene er bakt med hvetemel og rug og blir skikkelig saftige og gode.

Litt grovere rundstykker bakt med rugmel  Ingredienser:  6 dl Vann (lunket)  1 pk Gjær  250 g Rugmel  Ca. 750 g Hvetemel  2-3 ts Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-18 pølsebrød 3 timerEnkel

Ingredienser:

6 dlVann (lunket)
1 pkGjær
250 gRugmel
Ca. 750 gHvetemel
2-3 tsSalt

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet (lunket)
2 Tilsett mel og salt
3 Elt deigen i 5-7 min.
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– Sett den til heving i 45 – 60 min.
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Sett ovnen på 200 grader
6 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i passe store emner
– Form hvert emne til et rundstykke
– Settes på stekeplatene
7 Dekk Rundstykkene med et bakehåndkle, og
– La dem etterheve i 15-20 min.
8 Stekes i 10-15 min.
(200-220 grader)
9 Avkjøles på rist
Litt grovere pølsebrød med rugmel Ingredienser: 6 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 250 g Rugmel Ca. 750 g Hvetemel 2-3 ts Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s