Fredagskos med Karamellpudding

Da jeg var barn, elsket jeg mormor sine desserter – og spesielt hennes Karamellpudding. Dette er hennes oppskrift på karamellpudding – den smelter nesten på tungen.

Karamellpudding Ingredienser 7 ss Sukker 3 Egg ½ l H-melk 1½ ss Sukker ½ ts Vaniljesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 6Enkel/middels

Ingredienser:

7 ss Sukker
3 Egg
½ l      H-melk
1½ ss Sukker
½ ts    Vaniljesukker

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 100°C
– Sett langpanna litt under midt i ovnen
2 Kok opp vann, og
– Hell det i langpanna
3 Sett 4-6 porsjonsformer eller 1 avlang brødform i langpanna
4 Smelt 7 ss sukker til karamell (bruk ei stekepanne)
5 Ta ut forma/formene ut av stekeovnen, og
– Hell i karamellen
– Drei litt rundt, så karamellen dekker bunnen
6. Rør sammen egg, vaniljesukker og sukker sammen i en bolle,  
– Tilsett melk, og
– Rør godt sammen
7 Hell Blandingen i forma/formene
–  Settes inn i stekeovnen, og
– Stekes i ca. 1 time til puddingen
– Til puddingen har stivnet
NB! Den skal være litt riklete i midten
8. La den stå i kjøleskapet minst natta over så den får satt seg
9. Hvelves på fat og,
–  Pyntes eventuelt karamellpynt eller med pisket krem
Mormors karamellpudding: Ingredienser 7 ss Sukker 3 Egg ½ l H-melk 1½ ss Sukker ½ ts Vaniljesukker
Karamellpuddingen stekt i brødform

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s