Hva passer vel bedre enn å legge ut en av farmor sine kakeoppskrifter i dag, siden det er hennes fødselsdag. Hun ville ha fylt 113 år i dag hvis hun hadde levd, men det gjør hun naturligvis ikke. Men vi feirer dagen med farmors drømmekake, som var en av mine favorittkaker som barn (og er vel fremdeles det ). Jeg brukte å spørre henne hvorfor den het drømmekake, og hun svarte alltid: “Det er fordi du sover og drømmer så godt når du har spist denne kaken. Den jager bort alle vonde drømmer, og etterlater bare de fine“. Om det er sant, eller om hun bare svarte dette fordi jeg var liten vet jeg ikke. Men av og til spiste vi nettopp denne kaken til kveldsmat, og jeg husker at jeg brukte å spørre da, bare fordi jeg likte svaret så godt. Jeg tenker på den og henne i dag!

Ingredienser:
| 4 | Egg |
| 200 g | Sukker |
| 250 g | Hvetemel |
| 3 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 50 g | Margarin |
| 2 dl | Melk |
Kokostopping:
| 100 g | Margarin |
| 125 g | Kokos |
| 175 g | Sukker (brunt) |
| ½ dl | Melk |
Slik gjør du:
| 1. Sett stekeovnen på 200 °C |
| 2. Pisk egg og sukker lyst og luftig |
| 3. Sikt og vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker |
| 4. Varm opp melk og smør (40 °C) |
| – Hell blandingen forsiktig i de andre ingredienser |
| – Rør deigen forsiktig til den er flytende og uten klumper |
| 5. Hell deigen i en smurt og melet form (ca. 25 cm eller 22X30 cm) |
| 6. Stekes i 20-25 minutter (til en strikkepinne kan stikkes i den uten at deig henger igjen) |
| 7. Når kaken er nesten ferdig lages toppingen: – Ha alle ingredienser i en kjele – Varm opp under omrøring |
| 8. Toppingen fordeles på den ferdig stekte kaken |
| 9. Sett ovnen på 225 °C, og – Stek videre i 5 minutter til |

