Sitron- og pærekake til dessert

I går hadde vi gjester til middag, og da ble det en frisk sitronkake, med pærebiter til dessert. Denne oppskriften gir en stor kake med mye smak.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake  75 min.Enkel

Ingredienser:

125 gSmør (smeltet)
4Pærer (godt modne)
2Sitroner (skall og saft)
4Egg
2 dlSukker
3 ½ dlHvetemel
1 tsBakepulver

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Smør en rund kakeform (ca 24-26 cm)
2 Smelt smør
3 Rasp skallet på sitronene (kun det gule)
– Press sitronene
4 Skrell pærene
– Skjær dem i biter, og
– Legg dem i sitronsaften, og
– Sett det til side
5 Bland sammen egg, sukker og sitronskall i en annen bolle, og
– Pisk til eggedosis (ca. 5 min.)
6 Sikt sammen mel, bakepulver
7 Hell det noe avkjølte smøret forsiktig ned langs kanten på bollen
8 Tilsett halvparten av melblandingen, og
– Vend det inn i røren
– Vend det forsiktig inn
9 Vend forsiktig inn pærer, og sitron
10 Ha røra i den smurte kakeformen
11 Stek i ca 50 min.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s