Sitron- og pærekake til dessert

I går hadde vi gjester til middag, og da ble det en frisk sitronkake, med pærebiter til dessert. Denne oppskriften gir en stor kake med mye smak.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake  75 min.Enkel

Ingredienser:

125 gSmør (smeltet)
4Pærer (godt modne)
2Sitroner (skall og saft)
4Egg
2 dlSukker
3 ½ dlHvetemel
1 tsBakepulver

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Smør en rund kakeform (ca 24-26 cm)
2 Smelt smør
3 Rasp skallet på sitronene (kun det gule)
– Press sitronene
4 Skrell pærene
– Skjær dem i biter, og
– Legg dem i sitronsaften, og
– Sett det til side
5 Bland sammen egg, sukker og sitronskall i en annen bolle, og
– Pisk til eggedosis (ca. 5 min.)
6 Sikt sammen mel, bakepulver
7 Hell det noe avkjølte smøret forsiktig ned langs kanten på bollen
8 Tilsett halvparten av melblandingen, og
– Vend det inn i røren
– Vend det forsiktig inn
9 Vend forsiktig inn pærer, og sitron
10 Ha røra i den smurte kakeformen
11 Stek i ca 50 min.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s