70-talls nostalgi med Cottage cheese rundstykker

Cottage cheese var en stor ting på 70-tallet. I all fall hjemme hos meg. Vi spiste cottage cheese til det meste som pålegg, som dessert, i salater, i bakverk og mye mer. Det har påvirket mitt forhold til cottage cheesen helt frem til nå. Så jeg tenkte at den kanskje kunne få en renessanse, og plukket frem en oppskrift fra 70-tallet på rundstykker som bruker cottage cheese i deigen. De ble faktisk skikkelig gode og saftige – og det skyldes nok Cottage cheesen (kanskje).

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca 30 3 timer Enkel

Ingredienser:

50 gSmør
5 dlMelk (skummet)
50 gGjær
1 bxCottage cheese
1 ½ tsSalt
1 kgHvetemel (ca 17 dl)
  
 Egg (til pensling)
 Valmuefrø (ti lpynt)

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)
Frokost med Cottage cheese rundstykker og Lyse rundstykker med rug

Slik gjør du:

1. Smelt smøret,
– Tilsett melken og
– Varm til 37 grader
– Ha melkeblandingen i en bakebolle
2. Tilsett gjæren, og
– La den stå i 3-5 min.
–  Rør rundt så all gjæren løser seg opp
3. Tilsett cottage cheese
– Tilsett mel, sukker og salt
NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften
4. Elt i 5 til 7 minutter
5. La deigen heve under et fuktig klede i ca 60 minutter, til dobbel størrelse
6. Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i ca 30 emner
(alt etter hvor store rundstykker du vil ha)
– Form emnene til rundstykker
– Legg dem i bakepapirkledde stekeplater
7. Sett stekeovnen på 225 grader
8. La rundstykkene etterheve i 20- 30 min.
9. Pensle toppen med sammenvispet egg, og
– Strø over valmuefrø
10. Stekes til de er gylne 12-15 minutter
(på 225 grader)
11. Avkjøles på rist

Hvis heller vil bake noen andre rundstykker trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s