Cottage cheese var en stor ting på 70-tallet. I all fall hjemme hos meg. Vi spiste cottage cheese til det meste som pålegg, som dessert, i salater, i bakverk og mye mer. Det har påvirket mitt forhold til cottage cheesen helt frem til nå. Så jeg tenkte at den kanskje kunne få en renessanse, og plukket frem en oppskrift fra 70-tallet på rundstykker som bruker cottage cheese i deigen. De ble faktisk skikkelig gode og saftige – og det skyldes nok Cottage cheesen (kanskje).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 30 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør |
5 dl | Melk (skummet) |
50 g | Gjær |
1 bx | Cottage cheese |
1 ½ ts | Salt |
1 kg | Hvetemel (ca 17 dl) |
Egg (til pensling) | |
Valmuefrø (ti lpynt) |

Slik gjør du:
1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melkeblandingen i en bakebolle |
2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
3. Tilsett cottage cheese – Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
4. Elt i 5 til 7 minutter |
5. La deigen heve under et fuktig klede i ca 60 minutter, til dobbel størrelse |
6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i ca 30 emner (alt etter hvor store rundstykker du vil ha) – Form emnene til rundstykker – Legg dem i bakepapirkledde stekeplater |
7. Sett stekeovnen på 225 grader |
8. La rundstykkene etterheve i 20- 30 min. |
9. Pensle toppen med sammenvispet egg, og – Strø over valmuefrø |
10. Stekes til de er gylne 12-15 minutter (på 225 grader) |
11. Avkjøles på rist |
Hvis heller vil bake noen andre rundstykker trykk på linken ved siden av eller under bildet:
