Høstetid – eplesaft

Mitt lille epletre i hagen – gir en utrolig mengde med epler. Det hadde vært gøy å vite akkurat hvor mange kilo epler det ble i år, men jeg har høstet litt til ulike tider, gitt bort og spist en utrolig mengde underveis, og fremdeles er det mange igjen. På mitt lille epletre er det podet inn tre ulike eplesorter. Det er litt gøy, for jeg har både søte epler og syrlige – noe for enhver smak.

For å hoppe rett til oppskriften på eplesaft – TRYKK HER

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)
På mitt lille epletre, er det podet inn tre ulike eplesorter

I dag har leg laget eplesaft av eplene på epletreet mitt. Det er så mange epler – så i dag har jeg kokt to store kasseroller. Det blir masser av saft som det er godt å ha utover høsten.

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 1 ½ liter Enkel

Ingredienser:

1 kgEpler (godt modne)
2 dlVann
200- 400 gSukker (pr. liter saft)
1 krmNatriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt)

Tips!

  • Hvis du skal fryse safta, trenger du ikke konserveringsmiddel
    • skal du oppbevare den på flasker kan du bruke Natriumbensoat, eller sitronsyre
  • Hvor mye sukker du trenger avhenger av:
    • hvor søte eplene er, og
    • hvor søt du liker safta

Slik gjør du:

1 Skyll eplene
2 Ha eplene i en kasserolle, og
– Hell over vannet
3 La det koke under lokk til eplene har kokt i stykker
klem gjerne i stykker eplene mot kanten av kasserollen
Men vær forsiktig så safta ikke blir grumsete
4 Sil saften gjennom en sileduk,
eller gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
– La saften koke opp, og
– Fjern eventuelt skummet
– Smak eventuelt til med mer sukker
7,1 Hvis du skal oppbevaresaften på flasker:
– Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og
– Ha det i kasserollene
– Fyll saften på rene, varme flasker og
– Lukk dem med en gang
7,2 Hvis du skal fryse saften:
– Avkjøl saften –
Fyll saften i frysebeger
– Legg den i fryseren
7,3 Eller drikk saften med en gang

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s