Mitt lille epletre i hagen – gir en utrolig mengde med epler. Det hadde vært gøy å vite akkurat hvor mange kilo epler det ble i år, men jeg har høstet litt til ulike tider, gitt bort og spist en utrolig mengde underveis, og fremdeles er det mange igjen. På mitt lille epletre er det podet inn tre ulike eplesorter. Det er litt gøy, for jeg har både søte epler og syrlige – noe for enhver smak.
For å hoppe rett til oppskriften på eplesaft – TRYKK HER

I dag har leg laget eplesaft av eplene på epletreet mitt. Det er så mange epler – så i dag har jeg kokt to store kasseroller. Det blir masser av saft som det er godt å ha utover høsten.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 1 ½ liter | Enkel |
Ingredienser:
1 kg | Epler (godt modne) |
2 dl | Vann |
200- 400 g | Sukker (pr. liter saft) |
1 krm | Natriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt) |
Tips!
- Hvis du skal fryse safta, trenger du ikke konserveringsmiddel
- skal du oppbevare den på flasker kan du bruke Natriumbensoat, eller sitronsyre
- Hvor mye sukker du trenger avhenger av:
- hvor søte eplene er, og
- hvor søt du liker safta
Slik gjør du:
1 Skyll eplene |
2 Ha eplene i en kasserolle, og – Hell over vannet |
3 La det koke under lokk til eplene har kokt i stykker klem gjerne i stykker eplene mot kanten av kasserollen Men vær forsiktig så safta ikke blir grumsete |
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller gjennom melsikten |
5 Vask kasserollen, – Mål opp saften, og – Hell den tilbake i kasserollen |
6 Tilsett sukkeret, – La saften koke opp, og – Fjern eventuelt skummet – Smak eventuelt til med mer sukker |
7,1 Hvis du skal oppbevaresaften på flasker: – Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og – Ha det i kasserollene – Fyll saften på rene, varme flasker og – Lukk dem med en gang |
7,2 Hvis du skal fryse saften: – Avkjøl saften – Fyll saften i frysebeger – Legg den i fryseren |
7,3 Eller drikk saften med en gang |
