Mormors plommepai på dessertens dag

Hva er morsommere enn å lage middag eller lunsj? Det må være å lage dessert! I dag må det være min favorittdag over alle dager – det er nemlig: dessertenes dag! Så da må man jo bare ha dessert ! Så i dag skal vi spise skikkelig god plommepai bakt etter mormors oppskrift. For hva passer vel bedre i dag enn en plommedessert som smaker av både plommehøst og barndomsminner.

Plommepai Ingredienser: Paibunn og - lokk: 300 g Hvetemel 180 g Margarin 1 ss Sukker 3-4 ss Vann (iskaldt) 1 Egg (sammenvispet) ½ ss Sukker Paifyllet: 1 kg Plommer (i biter) 2 ½ dl Sukker 1 dl Hvetemel 2 ts Kanel (malt) 1 ts Muskatnøtt (malt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 pai Enkel / middels

Plommepai Ingredienser: Paibunn og - lokk: 300 g Hvetemel 180 g Margarin 1 ss Sukker 3-4 ss Vann (iskaldt) 1 Egg (sammenvispet) ½ ss Sukker Paifyllet: 1 kg Plommer (i biter) 2 ½ dl Sukker 1 dl Hvetemel 2 ts Kanel (malt) 1 ts Muskatnøtt (malt)

Ingredienser:

Paibunn og – lokk:

300 gHvetemel
180 gMargarin
1 ssSukker
3-4 ssVann (iskaldt)
1Egg (sammenvispet)
½ ssSukker

Paifyllet:

1 kgPlommer (i biter)
2 ½ dlSukker
1 dlHvetemel
2 tsKanel (malt)
1 tsMuskatnøtt (malt)

Plommepai Ingredienser: Paibunn og - lokk: 300 g Hvetemel 180 g Margarin 1 ss Sukker 3-4 ss Vann (iskaldt) 1 Egg (sammenvispet) ½ ss Sukker Paifyllet: 1 kg Plommer (i biter) 2 ½ dl Sukker 1 dl Hvetemel 2 ts Kanel (malt) 1 ts Muskatnøtt (malt)

Slik gjør du:

1 Lag deigen til topp og bunn:
– Bland kjapt sammen hvetemel, smør, sukker og vann
– Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i min. 1 time
2 Lag fyllet:
– Fjern steinene fra plommene,
– Skjær plommene i (store) biter eller halver
– Tilsett mel, sukker og krydder
– Bland sammen
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Del paideigen i to deler
Den ene litt større enn den andre
– Kjevle den største delen, og
– Legg den i en paiform ca. 24 cm i diameter
– Ha i fyllet
– Kjevle den minste delen, og
– Legg den på toppen av paien,
Som et lokk
– Skjær et lite kryss på midten og
– Brett sidene fra hverandre
Så dampen slipper ut under steking
– Pensle toppen med sammenvispet egg og
– Strø over litt sukker
5 Stekes i ca 45-50 min.
6 Avkjøles i minst 10 min. før servering
7 Serveres varm eller romtemperert
Gjerne sammen med vaniljeis

 

Plommepai Ingredienser: Paibunn og - lokk: 300 g Hvetemel 180 g Margarin 1 ss Sukker 3-4 ss Vann (iskaldt) 1 Egg (sammenvispet) ½ ss Sukker Paifyllet: 1 kg Plommer (i biter) 2 ½ dl Sukker 1 dl Hvetemel 2 ts Kanel (malt) 1 ts Muskatnøtt (malt)

Forslag til andre desserter:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s