Sjokoladeknuter er kanskje ikke det man tenker aller først på når man sier Halloween, men de er skummelt gode. Søt gjærbakst, med sjokolade – trenger jeg egentlig å si så mye mer.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 15-20 | 3 timer | Middels/ Enkel |

Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 150 g | Sukker |
| 3 ts | Flaksalt |
| 3 ts | Kardemomme |
| 1 | Egg |
| 150 g | Smør |

Fyll og topping:
| 200 g | Sjokolade (mørk) |
| 1 | egg |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken, og – Hell 5 dl i en bakebolle – Smuldre i gjæra og – Rør til alt er blandet |
| 2 Tilsett mel, sukker, salt og kardemomme – Elt godt sammen (ca 3 min) – Tilsett resten av melken litt etter litt, og – Elt videre i ca. 5 min. Til deigen er blank og elastisk – Tilsett smøret litt etter litt, og Elt til smøret er godt blandet inn |
| 3 Dekk bakebollen med plastikk, og – La den heve i ca 60 min. |
| 4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord, og – Slå luften ut av den – La den hvile i 20 min. |
| 5 Smelt sjokoladen over vannbad, og – La den avkjøle til romtemperatur |
| 6 Kjevle deigen ut til et avlangt rektangel Ca ½ cm tykk – Smør sjokoladen jevn utover deigen – Brett den ene langsiden ¾ inn – Brett så den andre delen så den dekker den første bretten Da er deigen flat og brettet i 3 |



| 7 sett ovnen på 225 grader – Legg bakepapir på stekeplater, |
| 8 Skjær 30 -40 skiver på tvers – Strekk bitene litt ut og – Tvinn dem 2 – 3 ganger – Slå knute på dem, og – Sett den på stekebrettet – Dekk knutene med en bakeduk, og – La dem hvile til dobbel størrelse |

| 7 Pensles med egg – Stekes midt i ovnen i 10 – 15 min. (225 grader) Til de er gylne |
| 8 avkjøles på rist |



