Når det er Halloween og Halloweenparty, må man jo lage noe ekstra. Denne Halloweenkaka er toppet med marengsspøkelser! Ikke nok med det det – Det er bringebærsaus i midten , så når du skjærer kaka, renner bringebærsausen. Ei skikkelig Halloweenkake. Egentlig ganske enkelt, men virkningsfullt og populært.
For flere HALLOWEEN IDEER – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kakebunner:
400 g | Hvetemel (7 ½ dl) |
4 ts | Bakepulver |
2 ½ dl | Melk |
2 ts | Vaniljesukker |
175 g | Smør (romtemperert) (ca 12 ss) |
6 | Eggehviter (romtemperert) (ca. 2 dl) |
300 g | Sukker (3 ½ dl) |
Sitronlake:
4 | Sitroner (ca. 1 ½ dl saft) |
1 dl | Sukker |
Sveitsisk Smørkrem
6 | Eggehviter (romtempererte) (ca. 2 dl) |
3 ½ dl | Sukker (300 g) |
450 g | Smør |
Bringebær saus:
1 pk | Bringebær (frosne ca 340 g) |
1 ½ dl | Sukker |
1 dl | Vann |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ts | Maisenna |
1 ss | Smør |
Sjokoladetopping:
2 dl | Kremfløte |
200 g | Kokesjokolade |
Pynt:
Marengsspøkelser (for oppskrift trykk HER) | |
Sjokolade (smeltet) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Ha bakepapir i bunnen av en langpanne |
2 Bland sammen hvetemel og bakepulver – Visp sammen eggehviter og melk i en annen bolle |
3 Pisk smør og sukker luftig, – Tilsett 1/3 av de tørre ingrediensene til smøret, – Rør på lav hastighet mens du tilsetter halvparten av de våte ingrediensene – Tilsett så 1/3 til av de tørre ingrediensene – Visp inn resten av de våte, og – Til slutt tilsettes resten av de tørre ingrediensene – Visp til du har en glatt og jevn røre |
4 Fordel kakerøren jevnt i langpannen |
5 Stekes i ca. 20-25 min. – Avkjøles i forma i 5 min. – Settes på rist, og avkjøles helt |
6 Lag bringebærsausen: – Ha ca. ¾ av bringebærene, sukker, vann og maisenna i en kasserolle, og – Rør – Kok opp blandingen, under omrøring, og – La den småkoke i ca. 4.min. – Ta kasserollen av plata, og – Tilsett vaniljesukker, og – Tilsett smøret, og – Rør til det er fullstendig oppløst – La sausen stå i ca. 15 min., – Tilsett så resten av bringebærene |
7 Sjokoladetopping: – Smelt sjokoladen i vannbad, – Varm opp kremfløten, og – Rør forsiktig inn den smeltete sjokoladen – Avkjøl til romtemperatur Er den for flytende; Sett den i kjøleskapet i 10-15 min. |
8 Lag sitronlaken: – Riv skallet av en sitron, og – Ha det i en kasserolle – Del alle sitronene og – Press dem – Ha sitronsaften i kasserollen, – Tilsett sukker, – Kok opp under omrøring, – Slå ned varmen, og – La det putre i ca. 10 min. – Sil eventuelt laken – Avkjøles |
9 Lag sveitsisk smørkrem: – Visp sammen eggehviter og sukker, – Plasser bollen over vannbad (NB! Vannet skal ikke nå bunnen a bollen) – Visp sammen egg og sukker til den har nådd 70 grader eller til sukkeret har smeltet: Test: stikk fingeren i blandingen, og gni den mot tommelen, hvis det er glatt og du ikke kjenner sukkerkornene er sukkeret smeltet – Sett bollen tilbake til mikseren, og – Pisk til blandingen er blitt kald (dvs romtemperatur) – Reduser hastigheten til lav, og – Tilsett smøret 1 ss omgangen – Når alt smøret er inni blandingen – Øk hastigheten til middels, og – Pisk til kremen er lys og luftig |
10 Montering; – Skjær/trykk ut 4 runde kakebunner fra langpannen – Plasser kakebunn 1 på et serveringsfat, – Dynk med sitronsirup – Fordel et tynt lag med smørkrem over bunnen – Legg på bunn 2, og – Dynk med sitronsirup – Fordel et tynt lag med smørkrem over bunnen – Sprøyt en ring med smørkrem langs kanten, og – Fyll opp med bringebærsaus – Smør smørkrem på bunn 3 – Snu den og – Legg den med smørkremen ned mot bringebærsausen – Fordel et tynt lag med smørkrem på toppen av bunnen – Sprøyt en ring med smørkrem langs kanten og – Fyll opp med bringebærsaus – Smør smørkrem på bunn 4 – Snu den og – Legg den med smørkremen ned mot bringebærsausen – Dynk med sitronsirup – Fordel et tynt lag med smørkrem på toppen av bunnen og på siden av kaken – Sett den i kjøleskapet i min. 15 min. – Legg på et tynt lag til med smørkrem (topp og sider) – Sett den i kjøleskapet |
9 Hell sjokoladekremen på toppen av kaken, Bruk en skje til å stryke mot kantene så den renner utenfor og nedover langs sidene |
10 Pynt med marengsspøkelser |



Tilbehør:

Flere Haloween- kaker:
