Halloween – “blodig” vaniljekake med spøkelser

Når det er Halloween og Halloweenparty, må man jo lage noe ekstra. Denne Halloweenkaka er toppet med marengsspøkelser! Ikke nok med det det – Det er bringebærsaus i midten , så når du skjærer kaka, renner bringebærsausen. Ei skikkelig Halloweenkake. Egentlig ganske enkelt, men virkningsfullt og populært.

For flere HALLOWEEN IDEER – trykk HER

Blodig Halloweenkake - blodkake -vaniljekake med sjokoladetopping og sveitsisk marengssmørrem Ingredienser: Kakebunner: 7 ½ dl Hvetemel (400 g) 4 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 12 ss Smør (romtemperert) (1 ss 15 g / 12 ss= 180 g) 6 Eggehviter (romtemperert) (1 = 30 g/ 6 =180 g) – 2 dl 3 ½ dl Sukker (300 g) Sitronlake: 4 Sitroner (ca. 1 ½ dl saft) 1 dl Sukker Sveitsisk Smørkrem 6 • Eggehviter (romtempererte) 3 ½ dl • Sukker (300 g) 450 g • Smør Bringebær saus: 1 pk Bringebær (frosne ca 340 g) 1 ½ dl Sukker 1 dl Vann 1 ts Vaniljesukker 2 ts Maisenna 1 ss Smør Sjokoladetopping: 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 3 timerMiddels

Ingredienser:

Kakebunner:

400 gHvetemel (7 ½ dl)
4 tsBakepulver
2 ½ dlMelk
2 tsVaniljesukker
175 gSmør (romtemperert) (ca 12 ss)
6Eggehviter (romtemperert) (ca. 2 dl)
300 gSukker (3 ½ dl)

Sitronlake:

4Sitroner (ca. 1 ½ dl saft)
1 dlSukker

Sveitsisk Smørkrem

6Eggehviter (romtempererte) (ca. 2 dl)
3 ½ dlSukker (300 g)
450 gSmør

 

Bringebær saus:

1 pkBringebær (frosne ca 340 g)
1 ½ dlSukker
1 dlVann
1 tsVaniljesukker
2 tsMaisenna
1 ssSmør

 

Sjokoladetopping:

2 dlKremfløte
200 gKokesjokolade

Pynt:

Marengsspøkelser (for oppskrift trykk HER)
Sjokolade (smeltet)

Blodig Halloweenkake - blodkake -vaniljekake med sjokoladetopping og sveitsisk marengssmørrem Ingredienser: Kakebunner: 7 ½ dl Hvetemel (400 g) 4 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 12 ss Smør (romtemperert) (1 ss 15 g / 12 ss= 180 g) 6 Eggehviter (romtemperert) (1 = 30 g/ 6 =180 g) – 2 dl 3 ½ dl Sukker (300 g) Sitronlake: 4 Sitroner (ca. 1 ½ dl saft) 1 dl Sukker Sveitsisk Smørkrem 6 • Eggehviter (romtempererte) 3 ½ dl • Sukker (300 g) 450 g • Smør Bringebær saus: 1 pk Bringebær (frosne ca 340 g) 1 ½ dl Sukker 1 dl Vann 1 ts Vaniljesukker 2 ts Maisenna 1 ss Smør Sjokoladetopping: 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Ha bakepapir i bunnen av en langpanne
2 Bland sammen hvetemel og bakepulver
– Visp sammen eggehviter og melk i en annen bolle  
3 Pisk smør og sukker luftig,
– Tilsett 1/3 av de tørre ingrediensene til smøret,
– Rør på lav hastighet mens du tilsetter halvparten av de våte ingrediensene
– Tilsett så 1/3 til av de tørre ingrediensene
– Visp inn resten av de våte, og
– Til slutt tilsettes resten av de tørre ingrediensene
– Visp til du har en glatt og jevn røre
4 Fordel kakerøren jevnt i  langpannen
5 Stekes i ca. 20-25 min.
– Avkjøles i forma i 5 min.
– Settes på rist, og avkjøles helt  
6 Lag bringebærsausen:
– Ha ca. ¾ av bringebærene, sukker, vann og maisenna i en kasserolle, og
– Rør
– Kok opp blandingen, under omrøring, og
– La den småkoke i ca. 4.min.
– Ta kasserollen av plata, og
– Tilsett vaniljesukker, og
– Tilsett smøret, og
– Rør til det er fullstendig oppløst
– La sausen stå i ca. 15 min.,
– Tilsett så resten av bringebærene
7 Sjokoladetopping:
– Smelt sjokoladen i vannbad,
– Varm opp kremfløten, og
– Rør forsiktig inn den smeltete sjokoladen
– Avkjøl til romtemperatur
Er den for flytende;
Sett den i kjøleskapet i 10-15 min.
8 Lag sitronlaken:
– Riv skallet av en sitron, og
– Ha det i en kasserolle
– Del alle sitronene og
– Press dem
– Ha sitronsaften i kasserollen,
– Tilsett sukker,
– Kok opp under omrøring,
– Slå ned varmen, og
– La det putre i ca. 10 min.
– Sil eventuelt laken
– Avkjøles
9 Lag sveitsisk smørkrem:
– Visp sammen eggehviter og sukker,
– Plasser bollen over vannbad
(NB! Vannet skal ikke nå bunnen a bollen)
– Visp sammen egg og sukker
til den har nådd 70 grader eller
til sukkeret har smeltet:
Test:
stikk fingeren i blandingen, og
gni den mot tommelen,  
hvis det er glatt og
du ikke kjenner sukkerkornene
er sukkeret smeltet
– Sett bollen tilbake til mikseren, og
– Pisk til blandingen er blitt kald
(dvs romtemperatur)
– Reduser hastigheten til lav, og
– Tilsett smøret 1 ss omgangen
– Når alt smøret er inni blandingen
– Øk hastigheten til middels, og
– Pisk til kremen er lys og luftig
10  Montering;
– Skjær/trykk ut 4 runde kakebunner fra langpannen
– Plasser kakebunn 1 på et serveringsfat,
– Dynk med sitronsirup
– Fordel et tynt lag med smørkrem over bunnen
– Legg på bunn 2, og
– Dynk med sitronsirup
– Fordel et tynt lag med smørkrem over bunnen
– Sprøyt en ring med smørkrem langs kanten, og
– Fyll opp med bringebærsaus
– Smør smørkrem på bunn 3
– Snu den og
– Legg den med smørkremen ned mot bringebærsausen
– Fordel et tynt lag med smørkrem på toppen av bunnen
– Sprøyt en ring med smørkrem langs kanten og
– Fyll opp med bringebærsaus
– Smør smørkrem på bunn 4
– Snu den og
– Legg den med smørkremen ned mot bringebærsausen
– Dynk med sitronsirup
– Fordel et tynt lag med smørkrem på toppen av bunnen og på siden av kaken
– Sett den i kjøleskapet i min. 15  min.
– Legg på et tynt lag til med smørkrem (topp og sider)
– Sett den i kjøleskapet
9 Hell sjokoladekremen på toppen av kaken,
Bruk en skje til å stryke mot kantene så den renner utenfor og nedover langs sidene
10 Pynt med marengsspøkelser

Tilbehør:

Blodig Halloweenkake - blodkake -vaniljekake med sjokoladetopping og sveitsisk marengssmørrem Ingredienser: Kakebunner: 7 ½ dl Hvetemel (400 g) 4 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 12 ss Smør (romtemperert) (1 ss 15 g / 12 ss= 180 g) 6 Eggehviter (romtemperert) (1 = 30 g/ 6 =180 g) – 2 dl 3 ½ dl Sukker (300 g) Sitronlake: 4 Sitroner (ca. 1 ½ dl saft) 1 dl Sukker Sveitsisk Smørkrem 6 • Eggehviter (romtempererte) 3 ½ dl • Sukker (300 g) 450 g • Smør Bringebær saus: 1 pk Bringebær (frosne ca 340 g) 1 ½ dl Sukker 1 dl Vann 1 ts Vaniljesukker 2 ts Maisenna 1 ss Smør Sjokoladetopping: 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade

Flere Haloween- kaker:

Blodig Halloweenkake - blodkake -vaniljekake med sjokoladetopping og sveitsisk marengssmørrem Ingredienser: Kakebunner: 7 ½ dl Hvetemel (400 g) 4 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 ts Vaniljesukker 12 ss Smør (romtemperert) (1 ss 15 g / 12 ss= 180 g) 6 Eggehviter (romtemperert) (1 = 30 g/ 6 =180 g) – 2 dl 3 ½ dl Sukker (300 g) Sitronlake: 4 Sitroner (ca. 1 ½ dl saft) 1 dl Sukker Sveitsisk Smørkrem 6 • Eggehviter (romtempererte) 3 ½ dl • Sukker (300 g) 450 g • Smør Bringebær saus: 1 pk Bringebær (frosne ca 340 g) 1 ½ dl Sukker 1 dl Vann 1 ts Vaniljesukker 2 ts Maisenna 1 ss Smør Sjokoladetopping: 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade

Vis innlegg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s