Siste fredag i oktober er ostens dag. – Så hva passer vel bedre enn å bake en ostekake i den anledning, Siden det er Halloween og Allehelgensaften i morgen, har jeg bakt en Appelsin- og oreo- ostekake med trær og gravstøtter. Det er en passe skummel og dekorativ til kake til Halloween.

Ingredienser:
Kjeksbunn:
| Ca 300 g | Oreokjeks med fyll – oppskrift HER |
| 80 g | Smør (smeltet) |
Ostekrem:
| 3 ½ pl | Gelatin |
| 3 dl | Appelsinjuice |
| 3 dl | Kremfløte |
| 225 g | Fløteost |
| 115 g | Melis |
| 3 dl | Rømme |
Sjokoladepynt;
| 75 g | Kokesjokolade |
| 1 | Sprøytepose |
Gelelokk
| 3 ½ pl | Gelatin |
| 3 dl | Appelsinjuice |
| 40 g | Sukker |
| Orange konditorfarge (valgfritt) |
Tips;
- Du kan erstatte 3 ½ plater gelatin og 3 dl juice (og 40 g sukker) med 1 pakke appelsingele, som du blander ut i 2 ½ dl vann. Det kan du gjøre både for ostekremen og for gelelokket.
- Du kan bruke Oreokjeks i pakke, du trenger da 2 pakker til bunnen

Slik gjør du:
| 1 Smør en springform ca 24 cm |
| 2 Lag bunnen: – Smelt smøret – Kjør kjeksene i en foodprosessor, Eller knus dem for hånd – Ta ut ca 1 ½ ss knuste kjeks, og Sett det til side – Tilsett smøret, og – Rør til alt er godt blandet – Trykk blandingen tynt ut i bunnen av springformen og Oppover langs sidene – Sett den i kjøleskap Så den får stivne |
| 3 Lag ostekremen: – Legg gelatinplatene i bløt Min. 5 min. – Kok opp litt av appelsinjuicen, og – Rør inn gelatinen – Tilsett resten av juicen, – La det avkjøles til romtemperatur – Pisk fløte og melis til krem, – Rør inn ost, rømme og vaniljesukker – Vend inn juiceblandingen til sist – Helles i kakebunnen – Sett ostekaken i kjøleskapet – Så ostekremen får stivne |
| 4 Lag gelelokket: – Legg gelatinplatene i bløt Min. 5 min. – Kok opp litt av appelsinjuicen og sukkeret, og – Rør inn gelatinen – Tilsettes resten av juicen, – La det avkjøles til det begynner å tykne – Hell over den stivnete ostekremen |
| 5 Lag Sjokoladepynten: – Smelt sjokoladen over vannbad – Ha den over i en liten sprøytepose – Klipp av enden på posen og – Sprøyt ut 12- 15 trær og 5-6 gravstener på et bakepapir – Legg i fryseren i 15 min. |
| 6 Pynt ostekaken: – Stikk de stive trærne og gravstøttene forsiktig ned i geleen – Strø over restene fra kakebunnen – Server |




