«The girls in blue» av Lilly Baxter, og knekkebrød

I den siste tiden har jeg lest Lilly Baxters «The girls in blue». Grunnen til at jeg valgte denne boka var både fordi jeg hadde behov for noe lettlest og fordi jeg liker bøker hvor handlingen foregår i fortiden, og andre verdenskrig er ikke noe unntak. Jeg har ikke lest noe av Baxter tidligere, så jeg gledet meg derfor til å lese en bok av denne engelske forfatteren.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Knekkebrød med polenta, TRYKK HER!

Baxter, Lilly (2012) «The girls in blue», Arrow books OG Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

I denne boka møter vi først og fremst Miranda Beddoes. Siden hjemmet hennes blir bombet må hun flykte til sine besteforeldre på landet. På toget møter hun Rita som hun egentlig ikke liker.  Når Rita blir stående uten en plass å bo tar hun, Rita med seg og innkvarterer henne hos sine besteforeldre. Miranda ønsker å gjøre en krigsinnsats og verver seg derfor til WAAF (Women’s Auxiliary Air Force). Her møter hun piloten Gil Maddern, som både er sjarmerende, og vennlig samtidig som han har rykte på seg for å være en notorisk rundbrenner…

Baxter, Lilly (2012) «The girls in blue», Arrow books OG Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Dette var absolutt ikke en bok i min smak. Jeg er fullstendig klar over at jeg var ut etter en lettlest bok, men det får være grenser for hvor lett-skrevet en bok kan være. For å være fullstendig ærlig, har denne boka lite innhold. Det er bare masse ting som skjer rundt Miranda. Hvorfor det skjer vet vi egentlig ikke. Dette er en historie om jente møter gutt, jente forelsker seg i gutt osv. Boka er på nesten 450 sider – det er 450 for mange. Den hadde kanskje passet bedre som en ukebladnovelle på noen sider – det er omtrent det den har innhold til. Da ville den kanskje vært lesbar.  Uten tvil, terningkast: 1 (-)

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Knekkebrød med polenta

Hjemmebakte knekkebrød et bare så godt! I dag baker jeg møre knekkebrød – med polenta. NAM!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 15 3 timer Enkel

Ingredienser:

25 gGjær
75 gSmør  
2 ½ dlMelk
1 tsSalt
1 ssSukker
1 dlPolenta
2 tsHornsalt
Ca 6 dlHvetemel

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1 Smelt smøret i en kasserolle,
– Tilsett melken og
– La det bli 37 grader
– Ha det over i en bakebolle
 2 Smuldre gjæren i melkeblandingen
– Rør godt så den blir helt oppløst
3 Tilsett mel, polenta, sukker og salt
– Elt til en fast og fin deig
– Dekk den til, og
– La den heve i ca 45 min.
4 Rør ut hornsaltet i litt vann, og
– Tilsett dette til deigen, sammen med 1-2 ss hvetemel
– Elt til deigen er fast og fin
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Hell den ut på et bakebord
– Del i (14) like store deler
– Kjevle hver del til runde leiver (ca. 13 cm i diameter)
– Stikk ut et lite hull i midten
– Legg dem på stekeplatene, og
– Prikk dem med en gaffel
7 Stekes i 6-10 minutter midt i ovnen
(225 grader)
8 Avkjøles på rist
Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Generelle opplysninger om dagens bok:

Baxter, Lilly (2012) «The girls in blue», Arrow books OG Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s