Eplehøst – Vetles Epledrikk

Jeg er så heldig at jeg har en sønn som liker å lage mat. I år har han blant annet gått i gang med å lage en epledrikk på høstens epler. Jeg er en skikkelig imponert mor. Og når det regner på presten – drypper det på klokkeren. Så jeg fikk både mange flasker med ferdiglaget epledrikk og ikke minst tillatelse til å legge bildene ut på bloggen i dag. Epledrikken er tilberedt etter oppskrift fra hans farmor, og den er skikkelig god!

Vetles epledrikk 6 l Eplebiter 6 l Vann 1 ss Sitronsyre 1 ts Natriumbensoat 5 dl Sukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 6 liter3 dagerEnkel

Ingredienser:

6 lEplebiter
6 lVann
1 ssSitronsyre
1 tsNatriumbensoat
5 dlSukker

Slik gjør du:

1 Skjær eplene i biter
– Bland sammen Natriumbensoat og sitronsyre og vann, og
– Slå det over eplebitene,
2 La det stå kjølig i 3 døgn, men
– Rør om av og til
3 Sil av saften, og
– Rør inn sukker
4 Hell det på flasker
5 Oppbevares mørkt og kjølig, eller
– Fryses

Vetles epledrikk 6 l Eplebiter 6 l Vann 1 ss Sitronsyre 1 ts Natriumbensoat 5 dl Sukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s