Jeg er så heldig at jeg har en sønn som liker å lage mat. I år har han blant annet gått i gang med å lage en epledrikk på høstens epler. Jeg er en skikkelig imponert mor. Og når det regner på presten – drypper det på klokkeren. Så jeg fikk både mange flasker med ferdiglaget epledrikk og ikke minst tillatelse til å legge bildene ut på bloggen i dag. Epledrikken er tilberedt etter oppskrift fra hans farmor, og den er skikkelig god!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 6 liter | 3 dager | Enkel |
Ingredienser:
6 l | Eplebiter |
6 l | Vann |
1 ss | Sitronsyre |
1 ts | Natriumbensoat |
5 dl | Sukker |
Slik gjør du:
1 Skjær eplene i biter – Bland sammen Natriumbensoat og sitronsyre og vann, og – Slå det over eplebitene, |
2 La det stå kjølig i 3 døgn, men – Rør om av og til |
3 Sil av saften, og – Rør inn sukker |
4 Hell det på flasker |
5 Oppbevares mørkt og kjølig, eller – Fryses |



