Familiemiddag med lasagne al forno

En av familiefavorittene i vår familie er Lasagne al forno (eller Lasagne som vi nordmenn kaller den). Det er skikkelig kosemat, når man skal sitte lenge til bords sammen med familien, bare snakke sammen og kose oss.

Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 2-3 timer Middels

Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/

Ingredienser:

Kjøttsaus:

2 ss Oliven olje
1 Løk
1 Gulrot
1 stilk Stangselleri
1 fedd Hvitløk
½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper)
350 g Kjøttdeig       
50 g Bacon (kan sløyfes)
2 bx Hermetiske tomater
1 dl Vann (eller hvitvin)
1-2 Buljongterninger
½ – 1 ts Sukker
  Bladpersille (hakket)
  Salt og Pepper

Ostesaus:

4 ss Hvetemel
8 dl Melk
1 ts Salt
½ ts Pepper
100-200 g Ost (revet)

Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

Lag Kjøttsausen:
– Skrell hvitløk, gulrot og løk
– Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessor eller skjær i bittesmå biter
– Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og
– Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt over
– La løken surre på middels varme i ca. 2-4 min. til den er blank og myk
– Tilsett resten av grønnsakene, og
– Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
– Tilsett hvitløk og chili
– Ha i kjøttdeigen, og
– Hakk i den mens den stekes
– Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, kraft/vin, sukker, pepper
– Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn
Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig
– Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig
Smaken skal være mild, men fyldig
2 Lag Ostesausen:
– Riv osten
– Kok opp 7 dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle
til den varme melken, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min.,
På lav varme, mens du rører
– Smak til med salt og pepper,
– Ta sausen av varmen
– Tilsett ca. halvparten av de revne osten
– Rør til d en er smeltet
3 Sett stekeovnen på 200 grader
4 Montering:
– Finn frem ildfast form.
– Dekk bunnen med ostesaus
– Legg et lag med lasagneplater over ostesausen
– Dekk lasagneplatene med et tynt lag ostesaus
– Dekk ostesausen med kjøttsaus
– Legg ett nytt lag med lasagneplater
– Dekk med ostesaus og så med kjøttsaus
– Fortsett til forma er full.
– Avslutt med et lag lasagneplater, med ostesaus over.
– Strø resten av den revne osten over toppen
5 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter
(Eller til osten er smelt, og gyldenbrun)
6 Serveres sammen med brød og salat

Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s