I dag baker jeg små møre “knekkebrød” med valmuefrø

Møre hveteknekkebrød – med polenta. NAM! Godt som tilbehør til supper, salater og ikke minst osteretter.

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 15 3 timer Enkel

Ingredienser:

25 gGjær
75 gSmør  
2 ½ dlMelk
1 tsSalt
1 ssSukker
1 dlPolenta
2 tsHornsalt
Ca 6 dlHvetemel
Valmuefrø

Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret i en kasserolle,
– Tilsett melken og
– La det bli 37 grader
– Ha det over i en bakebolle
 2 Smuldre gjæren i melkeblandingen
– Rør godt så den blir helt oppløst
3 Tilsett mel, polenta, sukker og salt
– Elt til en fast og fin deig
– Dekk den til, og
– La den heve i ca 45 min.
4 Rør ut hornsaltet i litt vann, og
– Tilsett dette til deigen, sammen med 1-2 ss hvetemel
– Elt til deigen er fast og fin
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Hell den ut på et bakebord
– Kjevle ut
– Stikk ut knekkebrød i ønsket størrelse
– Legg dem på stekeplatene, og
– Prikk dem med en gaffel
– Pensle med vann
– Dryss over valmuefrø
7 Stekes i 6-10 minutter midt i ovnen
(225 grader)
8 Avkjøles på rist
Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s