Spanske kjøttboller i en fyldig og smaksrik tomatsaus. Det hører hjemme på et tapas bord. Min erfaring er at dette er den retten det alltid går mest av når vi spiser tapas. Skikkelig gode kjøttboller, og en nydelig saus til å dyppe poteter eller brød i.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 personer | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
Kjøttboller:
| 300 g | Karbonadedeig |
| 3 fedd | Hvitløk |
| 1 dl | Tørket brød (raspet) |
| 1 ts | Korinader |
| 1 ts | Muskatt |
| 1 ts | Spiskummen |
| 1 klype | Kanel |
| 1 | Egg |
| 2 ss | Olivenolje |
Tomatsaus:
| 1 ss | Olje (oliven) |
| 1 | Løk (finhakket) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 1 ½ dl | Hvitvin (tørr) |
| 400 g | Tomater (hermetiske) |
| 1 ss | Tomatpure |
| 1 ½ dl | Buljong (kylling) |
| ½ ts | Kajennepepper |
| 1 dl | Erter (fryste) – valgfritt |
Slik gjør du:
| 1 Lag tomatsausen – Hakk løken og hvitløken – Ha løk og olje i en kasserolle, og – La det surre på middelsvarme til løken er myk og blank – Tilsett hvitløken og – La det surre i ca, 1 min. – Tilsett hvitvin og – La det koke i ca 1 min – Tilsett buljong, tomater og krydder – La sausen småkoke i 30 min. |
| 2 Lag kjøttbollene: – Bland sammen alle ingrediensene Unntatt oljen – Smak til med salt og pepper – Trill små kjøttboller og sett dem på et fat, – La dem hvile i kjøleskapet i 30 min. – Stek halvparten av kjøttbollene |



| 3 Legg kjøttbollene i sausen, og – Tilsett ertene, og – La det trekke i ca. 10 min. |
| 4 Servers med Bakte småpoteter og Aioli eller Aioli av bakt hvitløk |


