Lunsjfavoritt – Aspargessuppe

I dag ble det hjemmelaget aspargessuppe til lunsj. Det er så enkelt å tilberede, og ganske raskt. Det har ikke stort lengre enn en posesuppe, men det er bare såååå mye bedre.

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
320 minEnkel

Ingredienser:

1 buntAsparges
5 dlGrønnsakkraft (Evnt. buljong + vann)
2 ssHvetemel
½ dlMelk
½ dlFløte
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skjær av den nederste delen av aspargesen
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak
– Legg i den nederste delen av aspargesen,
Altså avskjæret
– Kok opp, og
– La det trekke i ca. 10 min
– Ta ut aspargesbunnene og kast dem
3 Rør ut hvetemel i melken, og
– Visp melblandingen inn i suppa,
– Fortsett å røre til det er kokt opp
– Slå ed varmen og
– La det småkoke i 5 min.
4 Ha i fløten, og
– Del eventuelt aspargesen i to
– Legg den i suppa
– Slå ned varmen
– La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min.
– Tilsett fløten
– Kok opp
– Smak til med salt og pepper
5 Serveres i dyptallerkner

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s