Lunsjfavoritt – Aspargessuppe

I dag ble det hjemmelaget aspargessuppe til lunsj. Det er så enkelt å tilberede, og ganske raskt. Det har ikke stort lengre enn en posesuppe, men det er bare såååå mye bedre.

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
320 minEnkel

Ingredienser:

1 buntAsparges
5 dlGrønnsakkraft (Evnt. buljong + vann)
2 ssHvetemel
½ dlMelk
½ dlFløte
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skjær av den nederste delen av aspargesen
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak
– Legg i den nederste delen av aspargesen,
Altså avskjæret
– Kok opp, og
– La det trekke i ca. 10 min
– Ta ut aspargesbunnene og kast dem
3 Rør ut hvetemel i melken, og
– Visp melblandingen inn i suppa,
– Fortsett å røre til det er kokt opp
– Slå ed varmen og
– La det småkoke i 5 min.
4 Ha i fløten, og
– Del eventuelt aspargesen i to
– Legg den i suppa
– Slå ned varmen
– La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min.
– Tilsett fløten
– Kok opp
– Smak til med salt og pepper
5 Serveres i dyptallerkner

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s