Tapas – albóndigas eller spanske kjøttboller om du vil

Spanske kjøttboller i en fyldig og smaksrik tomatsaus. Det hører hjemme på et tapas bord. Min erfaring er at dette er den retten det alltid går mest av når vi spiser tapas. Skikkelig gode kjøttboller, og en nydelig saus til å dyppe poteter eller brød i.

Spanske kjøttboller Ingredienser: Kjøttboller 300 g Karbonadedeig 3 fedd Hvitløk 1 dl Tørket brød (raspet) 1 ts Korinader 1 ts Muskatt 1 ts Spiskummen 1 klype Kanel 1 Egg 2 ss Olivenolje Tomatsaus 1 ss Olje (oliven) 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk 1 ½ dl Hvitvin (tørr) 400 g Tomater (hermetiske) 1 ss Tomatpure 1 ½ dl Buljong (kylling) ½ ts Kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-8 personer40 min.Enkel

Ingredienser:

Kjøttboller:

300 gKarbonadedeig
3 feddHvitløk
1 dlTørket brød (raspet)
1 tsKorinader
1 tsMuskatt
1 tsSpiskummen
1 klypeKanel
1Egg
2 ssOlivenolje

Tomatsaus:

1 ssOlje (oliven)
1Løk (finhakket)
2 feddHvitløk
1 ½ dlHvitvin (tørr)
400 gTomater (hermetiske)
1 ssTomatpure
1 ½ dlBuljong (kylling)
½ tsKajennepepper
1 dlErter (fryste) – valgfritt

Slik gjør du:

1 Lag tomatsausen
– Hakk løken og hvitløken
– Ha løk og olje i en kasserolle, og
– La det surre på middelsvarme til løken er myk og blank
– Tilsett hvitløken og
– La det surre i ca, 1 min.
– Tilsett hvitvin og
– La det koke i ca 1 min
– Tilsett buljong, tomater og krydder
– La sausen småkoke i 30 min.
2 Lag kjøttbollene:
– Bland sammen alle ingrediensene Unntatt oljen
– Smak til med salt og pepper
– Trill små kjøttboller og sett dem på et fat,
– La dem hvile i kjøleskapet i 30 min.
– Stek halvparten av kjøttbollene

3 Legg kjøttbollene i sausen, og
– Tilsett ertene, og
– La det trekke i ca. 10 min.
4 Servers med Bakte småpoteter og Aioli  eller Aioli av bakt hvitløk

Spanske kjøttboller Ingredienser: Kjøttboller 300 g Karbonadedeig 3 fedd Hvitløk 1 dl Tørket brød (raspet) 1 ts Korinader 1 ts Muskatt 1 ts Spiskummen 1 klype Kanel 1 Egg 2 ss Olivenolje Tomatsaus 1 ss Olje (oliven) 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk 1 ½ dl Hvitvin (tørr) 400 g Tomater (hermetiske) 1 ss Tomatpure 1 ½ dl Buljong (kylling) ½ ts Kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s