«Utvelgelsen» av Kiera Cass og Dalgona varm sjokolade på selveste hot chocolate day

JIPPI! I dag, 31 januar, er det “Hot chocolate day”. Det må jo bare være en av de beste dagene i året! Dette er dagen da varm sjokolade virkelig skal feires! Det er veldig hyggelig at varm sjokolade har fått sin helt egen dag – for det er jo veldig godt da! I dag ble jeg inspirert av Dalgona kaffe og lager derfor Dalgona varm sjokolade for å riktig feire denne dagen.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Dalgona varm sjokolade – trykk HER

Hvis du ønsker å hopp rett til anmeldelsen av Cass, Kiera (2016) «Utvelgelsen», Vigmostad Bjørke – trykk HER

Cass, Kiera (2016) «Utvelgelsen», Vigmostad Bjørke OG Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

I søk etter dystopiske bøker kom jeg over nok en ungdomsbok, nemlig «Utvelgelsen» skrevet av Kiera Cass. Det skal være den første boka i serien med samme navn, altså «The selection». Så siden jeg fremdeles er litt dystopisk i humøret, og det ikke ser ut som det finnes så mange dystopiske bøker for voksne damer, tenkte jeg at det sikkert passer helt perfekt å lese også denne.

Cass, Kiera (2016) «Utvelgelsen», Vigmostad Bjørke OG Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hovedpersonen i denne boka er America Singer, hun er en femmer, og har ingen ønsker om å avansere i kastesystemet. Hm, gir dette ingen mening? Altså, Nord Amerika slik vi kjenner det er borte. Etter kriger, økonomiske kriser lå landet i ruiner. Gregory Illéa bygget opp et keiserdømme, – Illéa. Folket er delt inn i kaster etter yrke og økonomisk kapital. America Singers familie er kunstnere og er bare tre kaster fra bunnen. Når boka starter, har America og familien mottatt et brev. Prince Maxon som blir myndig snart, er på utkikk etter en prinsesse. Alle unge jenter, som ønsker å bli prinsesse kan fylle ut et skjema. Så vil 35 “heldige “, få invitasjon til slottet hvor utvelgelsen skal skje. America er ikke spesielt interessert for hun er forelsket i Aspen Leger, som er lavere i kaste systemet enn America siden han er en sekser. For familien ville det utgjøre en stor forskjell om America ble blant de 35 utvalgte. Hun fyller derfor ut skjemaet og sender det inn. Mens de fleste andre jenter krysser fingrene for å bli utvalgt, håper America at hun ikke skal bli blant de utvalgte …

Cass, Kiera (2016) «Utvelgelsen», Vigmostad Bjørke OG Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Boka er utrolig velskrevet. Jeg trodde faktisk ikke at jeg skulle like denne boka, jeg begynte som sagt å lese den kun for det dystopiske temaet. Men når jeg først begynte å lese, ble jeg skikkelig hekta. Det var faktisk ganske vanskelig å legge fra seg boka, og sidene bare fløy av sted. Nå må jeg si at slutten på boka ikke har samme standard som resten av boka. Om det skyldes at forfatteren ønsker å dra ut sidetallet, eller å skrive flere bøker om selve utvelgelsen vet jeg ikke sikkert. Men slutten ble litt vel platt, etter min smak. Om det er en dystopisk bok er jeg usikker på. Ja, samfunnet har gått i oppløsning, Ja, de har et kastesystem. Men som leser få jeg ikke helt tak på dystopien. Den er der glimtvis, før den forsvinner i en helt klassisk Askepott-historie. Askepott, eller America Singer, er stort sett en karakter som jeg liker. Hun virker stort sett ærlig, tøff og troverdig. Likevel har jeg problemer med henne i dette trekantdramaet som oppstår. Da blir hun «nærsynt» og vinglete, og mot slutten av boka synes jeg hun taper seg skikkelig. Den motsatte opplevelsen har jeg av Prince Maxon. Når vi hører om han til å begynne med høres han ut som en bortskjemt tufs. Men han viser seg derimot å være en ung mann med bein i nesa og som vet hva han vill. Denne boka ender opp med et terningkast: 5(+)

Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dalgona varm sjokolade

Dette er Dalagona varm sjokolade eller hot chocolate om du vil. Enkel og lage og skikkelig god . I tillegg er dett ganske gøy siden en selv får røre kakaoen ut i den varme melken.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
25 min.Enkel

Ingredienser:

1Eggehvite
1 ssSukker
½ ssKakaopulver (usukret)
5 dlMelk

Juster gjerne melkemengden etter egen smak, jo mer melk jo svakere kakao. Eller hvis du vil ha kakaodrikken sterkere kan du tilsette mer kakao i toppingen.

Slik gjør du:

1 Varm melken
2 Pisk eggehviten stiv
3 Pisk inn sukker
4 Pisk inn kakaopulver
5 Fordel melken i 2 glass eller kopper
– Fordel Kakaokremen over
6 Servers sammen med en skje, så en kan røre i kakaokremen i melken selv

Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Cass, Kiera
 • Tittel: «Utvelgelsen»
 • Originaltittel: «The selection»
 • Serie: The selection #1
 • Oversatt av: Frøydis Arnesen
 • Sjanger: Dystopisk, fantasi, chic.litt. ungdom, fiksjon
 • Sider: 329
 • Forlag: Vigmostad Bjørke
 • Utgitt: 2016
 • Først utgitt: 2012 (Harper – Teen)
 • Tilegnet: Moholt bibliotek

Cass, Kiera (2016) «Utvelgelsen», Vigmostad Bjørke OG Dalgona varm sjokolade Ingredienser: 1 Eggehvite 1 ss Sukker ½ ss Kakaopulver (usukret) 5 dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s