Biffpai med Porter til middag

Nå har jeg lagt ut australske oppskrifter hele denne uka, så langt. Derfor fortsetter jeg likegod med en dag til? Men etter alt der søte tidligere denne uka, blir det en middagsrett i dag. Nemlig, noe av den mest tradisjonelle en kan få i Australia: biffpai med Porter servert med ketchup. Ja, ikke forstår jeg hvorfor man serverer ketchup med denne retten, men i Australia, blir den servert sammen med ketchup. Så da får vi vel bare gjøre som de selv gjør da, – spise den med ketchup. (men prøve gjerne uten først!)

Biff Pai med Porter Ingredienser: 750 g Mørbrad (ferdig mørent) 3 ss Hvetemel 1 ts Sennep Salt og pepper 2 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 5 dl Porter (eller annet mørkt øl) 2 ss Worcestershire sauce 2 Laubærblader 1 ts Timian 1 ts Brunt sukker (mykt) 250 g Sjampinjonger Smør til steking Paideig: 250 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 1 ½ ts Salt 1 ts Timian Pepper (nykvernet) 125 g Margarin (raspet) 10-12 ss Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-63 timerEnkel

Ingredienser:

750 gMørbrad (ferdig mørent)
3 ssHvetemel
1 tsSennep
 Salt og pepper
2Løk (hakket)
2 feddHvitløk (hakket)
5 dlPorter (eller annet mørkt øl)
2 ssWorcestershire sauce
2Laubærblader
1 tsTimian
1 tsBrunt sukker (mykt)
250 gSjampinjonger
 Smør til steking

Paideig:


250 g
Hvetemel
2 ½ tsBakepulver
1 ½ tsSalt
1 tsTimian
 Pepper (nykvernet)
125 gMargarin (raspet)
10-12 ssVann

Biff Pai med Porter Ingredienser: 750 g Mørbrad (ferdig mørent) 3 ss Hvetemel 1 ts Sennep Salt og pepper 2 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 5 dl Porter (eller annet mørkt øl) 2 ss Worcestershire sauce 2 Laubærblader 1 ts Timian 1 ts Brunt sukker (mykt) 250 g Sjampinjonger Smør til steking Paideig: 250 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 1 ½ ts Salt 1 ts Timian Pepper (nykvernet) 125 g Margarin (raspet) 10-12 ss Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble
Hvis du synes paideigen blir for tykk – halver gjerne oppskriften på paideig

Tips! hvis du ønsker en tynnere paiskorpe- kan du halvere oppskriften på paideig

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Skjær biffkjøttet i passe kuber (ca 2 x 2 cm)
– Hakk løken og hvitløken
– Fjern stilkene på soppen, og
– Hakk dem
3 Bland sammen hvetemel, sennep, salt og pepper
– Tilsett biffkjøttet, og
– Rør rundt så melet blir fordel på bitene
4 Smelt smør i en stekepanne, og
– Stek en tredel av biff bitene i smøret,
Til de er brune ca 3-4 min.
– Ta ut bitene, og
– Legg dem i ei ildfast form/gryte
 – Gjenta to ganger til med det resterende
5 Ha litt mer smør i pannen, og
– Tilsett løken,
– Strø over litt salt, og
– La det surre til løken blir blank
ca 5 min.
– Tilsett hvitløk og soppstilker (hakket)
– La det surre i ytterligere  3 min.
– Tilsett ølet, Worcestershire sauce, laubærblader og sukker, og
– La det surre i ca 2 min. til
6 Hell sausen over biffbitene
– Legg på lokk eller dekk til
– Sett formen/gryta i stekeovnen, og
– La det steke i 2 timer
– Ta paifyllet ut av ovnen
7 Øk stekovnstemperaturen til 190 grader
8 Del soppen i ¼ -deler
eller mer hvis de er store
– Smelt til smør i en stekepanne, og
– Stek dem
9 Rør soppen inn i paifyllet og
– Hell alt i en pai form ca 15-20 cm
– Smør kantene av paiforma
10 Lag pai deigen:
– Sikt sammen mel, bakepulver og salt
– Tilsett timian og pepper
– Rasp margarin og
– Rør det inn i melblandingen
– Tilsett vann til det blir en myk deig
11 Kjevle ut deigen, og
– Fordel den over paifyllet
– Renskjær kantene, og
– Skjær et lite snitt i midten
12 Sett paien i ovnen, og
– La den steke i 30 – 40 min til lokket er gyllent
13 Serveres eventuelt på tradisjonelt australsk vis med ketchup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s