Fredagskos med vaniljekjeks

Skikkelig gode sprøe kjeks som smaker vanilje. Det er bare å stable dem opp og nyte, gjerne sammen med et glass melk.

Vaniljekjeks Ingredienser 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Vanskelighetsgrad
50 Enkel

Ingredienser:

4 ½ dl Hvetemel
1 dl Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Margarin (kalde biter)

Vaniljekjeks Ingredienser 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alt i en foodprosessor, og
– Kjør fort sammen
2 Hell deigen ut på et bakebord,
– Klem den sammen og
– Form deigen til to lange pølser,
ca. 5 cm i diameter,
– Pakk pølsene inn i plast  
-La dem hvile i kjøleskap i 2 timer
(eller legg dem i fryseren)
3 Stett stekeovnen på 175°C
4 Ta deigen ut av kjøleskapet
–  Skjær dem med en skarp kniv
(ca ½ – 1 cm tykk), og
– Legg dem på bakepairkledd stekeplate
5 Stekes i 8-12 minutter, til de er blitt gylne
6 Avkjøles på rist

Vaniljekjeks Ingredienser 4 ½ dl Hvetemel 1 dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 200 g Margarin (kalde biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble
En stabel kjeks på et glass kald melk – kan det bli bedre?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s