Spagetti med kjøttsaus-eller rettere sagt Tagliatelle med ragù, eller Bolognese som er den mer moderne betegnelsen er, uansett hva du kaller retten, kjempe godt. Det tar kanskje litt tid (det meste er koketid), men det er absolutt verdt det. Jeg bruker å doble eller fire doble denne sausoppskriften, og legge noen porsjoner av sausen i fryseren, til en annen dag. Dette er oppskrift til min Italienske bestemor (Nonna Ursurla). Ja, ikke helt etter hennes oppskrift for hun brukte hvitvin i sin – og jeg bruker vann og kjøttbuljongterning isteden. Det gjør omtrent samme susen (men du får ikke helt den samme, mer syrlige italienske smaken)!

Tagliatelle al Ragù – Spagetti Bolognese – Spagetti med kjøttsaus
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Tja | Middels |
Ingredienser:
2 ss | Oliven olje |
1 | Løk |
1 | Gulrot |
1 stilk | Stangselleri |
1 fedd | Hvitløk |
½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
350 g | Kjøttdeig |
50 g | Bacon (kan skløyfes) |
2 bx | Hermetiske tomater |
2-3 dl | Vann (eller hvitvin) |
1-2 | Buljongterninger (eller hvitvin) |
½ – 1 ts | Sukker |
Bladpersille (hakket) | |
Salt og Pepper | |
Parmesanost (raspet) |

2. Hermetiske tomater tilsettes kjøtt-og grønnsaksblandingen
3. Ragù /Bolognese /kjøttsaus
Slik gjør du:
Skrell hvitløk, gulrot og løk |
Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessoren (eller kutt i bittesmå biter) |
Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og tilsett løken og strø ei klype (hav)salt over |
La løken surre på middels varme i ca 2 minutter (til den er blank og myk) |
Tilsett gulrot og stangselleri |
Surr videre på over svak/middels varme i 1-2 minutter |
Tilsett hvitløk og chili |
Ha i kjøttdeigen og hakk den i småbiter mens den blir stekt |
Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker, pepper |
Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn |
La den småkoker på svak/middels varme i 1½ -2 timer (jo lengre, jo bedre, i går kokte min saus over 3 timer) – hvis sausen koker inn for mye, tilsett mer vann! |
Når du synes sausen har kokt lenge nok: Smak til med sukker, pepper og salt |
Sausen skal være ganske “fast” når den er ferdig Smaken skal være mild, men fyldig |

Hvis du ønsker å lage pastaen selv – trykk på linken ved siden av/under bildet, for å komme til oppskriften:
Tips! Jeg bruker å lage en stor porsjon av kjøttsausen, og så deler jeg den opp i passe porsjoner og legger den i fryseren – Tar den opp på en travel dag og koker spagetti. Enkelt, raskt og ikke minst godt!
