Cook-along og dillolje

På lørdag hadde vi cook-along med Patrick Faaland eller @Forskerkokken som han heter på Insta.  Patrick nådde helt til semifinalen i den norske masterchef i 2021. Som gode Trøndere og “kollegaer” heiet vi selvfølgelig hele veien på Patrick, og håpet at han skulle vinne. En semifinaleplass står det stor respekt av.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på dillolje – trykk HER

Men altså på lørdag var det cook-along med Patrick som sjefskokk, og med 32 andre på sidelinjen. Vi hadde fått meny og handleliste på forhånd, og der var det mye godt! Vi hadde gledd oss i lang tid og klokken 17.00 på lørdag ettermiddag var vi så spente at vi nesten ikke kunne vente. Det ble en fantastisk opplevelse, som vi vil huske lenge. Kamera og nett oppførte seg eksemplarisk og Patrick var så pedagogisk og tålmodig at det var en fryd. Han fikk med seg alle, og svarte tålmodig på alle spørsmål. Sluttresultatet altså maten, var skikkelig god, og vi lære så mye.

Siden jeg glemte å spørre Patrick om tillatelse til å legge ut oppskriftene på bloggen, og jeg tok alt for få bilder kommer oppskriftene fra cook-alongen hvis eller når jeg får tillatelse og når jeg får laget rettene på nytt. Men i dag legger jeg ut oppskriften på dillolje, som vi også laget på lørdag, men oppskriften hadde jeg fra før.

Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dillolje er veldig anvendelig en ganske enkel rett å lage. Den smaker godt i en skalldyrsalat, eller den kan piffe opp fiskesausen eller -suppa.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 dl10 minEnkel

Ingredienser:

1 ½ – 2Dill (krukker)
2 dlOlje (soya)
 Salt

Tips! Dillolje piffer opp en hvilken som helst hvitvinssaus

På cook-alongen brukte vi dilloljen til å piffe opp hvitvinssausen til kamskjellene

Slik gjør du:

1 Plukk dillen av stilken
2 Ha dillen og olje i en kasserolle
– Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter
3 Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader
Bruk steketermometer, eller
Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80
– Ta dilloljen av plata, og
– La den stå å trekke i ca. 10 min.
4 Tilsett 1 flak med havsalt
– Kjør med stavmikser i nye 2 min, og
– Hell den over i en bolle, og
– La den stå til den har satt seg
5 Hell oljen i et kaffefilter, og
– La den stå i 24 timer
6 Hell den avsilte oljen i en flaske, og
– Oppbevar den i kjøleskapet

Tips! Dilloljen har lang holdbarhet. Den holder seg i kjøleskap i ca ett år, eller den kan fryses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s