Vi nyter påsken med fylte blåskjell. Det er skikkelig digg!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-6 | 30 min. | Enkel / middels |
Ingredienser:
| 18 | Blåskjell |
| 2 ts | Olje (oliven) |
| 2 | Vårløk (finhakkete) |
| 1 fedd | Hvitløk (finhakket) |
| 1 ss | Tomatpure |
| 2 ts | Sitronsaft (presset) |
| Bladpersille (hakket) | |
| 1 ½ dl | Brødrasp |
| 2 | Egg (sammenvispet) |
Saus:
| 2 ss | Smør |
| 1 ½ ss | Hvetemel |
| 2 ss | Melk |
| 1 dl | Blåskjellkraft (fra koking av blåskjellene) |
| Salt og pepper (hvit) |
Slik gjør du:
| 1 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann Kast skjell som ikke lukker og skjell som er skadet |
| 2 Kok opp 2 ½ dl vann, – Tilsett blåskjellene, – Legg på lokk – Kok skjellene i 3-4 min Til skjellene har åpnet seg Rist av og til på kasserollen – Ta Blåskjellene ut av kasserollen med en hullsleiv så snart de har åpnet seg Ellers blir de seige – Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg |
| 3 Sil blåskjellvannet gjennom et kaffefilter |
| 4 Rens blåskjellene: – Ta av ett skall og – Kast det – Ta ut blåskjell innmaten – Ta vare på et skall pr innmat |
| 5 Finhakk vårløken, hvitløk og persille |
| 6 Lag fyllet: – Varm olen i en stekepanne Middels varme – Ha i vårløken og hvitløk, og – La det surre i ca 1 min. – Vend inn tomatpuré, sitronsaft og 2 ss persille – Krydre med salt og pepper – Vend sammen og sett blandingen til avkjøling |
| 7 Lag sausen: – Smelt smøret i en kasserolle svak varme – Ta kasserollen av varmen – Rør inn hvetemelet – Visp inn melk og 1 dl av blåskjellkraften – Sett kasserollen tilbake på varmen, og – Kok opp under omrøring – Demp varmen, og – La sausen småkoke i 2 min. Eller til den er ganske tykk – Smak til med salt og hvit pepper |
| 8 Sett stekeovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir i langpanna |
| 9 Bland blåskjellene inn i vårløk og tomatpuréfyllet – Legg en blåskjellinnmat med vårløk og tomatpuréfyll i hvert skjell med en skje – Hell sausen over, og – Glatt til overflaten – Pensle med sammenvispet egg – Bland brødsmulene med resten av den hakkete bladpersillen, – Dryss brødraspet over skjellene – Klem brødraspet godt fast |

| 10 Legg Blåskjellene i langpanna, og – Stek i 10-15 min. Eller til de er pent gylne |
| 11 Serveres varme |

