Påskekos med Loppemarked og Galletas de almendras (mandelkjeks)

Det er deilig med påskeferie men jeg skulle virkelig ha ønsket at været hadde vært bedre. Nå har vi hatt regn og vind med storm i kastene i over ett døgn. – Selv om vinden har løyet noe og regnet har stoppet, hadde det vært helt flott med skikkelig påskevær med sol og litt varme. Siden været ikke har vært noe særlig, har jeg lest mye og spist enda mer. Og i går var jeg sammen med datteren på loppemarked i Garten grendahus.

For å hoppe rett til oppskriften på Galletas de almendras – trykk HER

Garten Grendahus Garten Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ja, det var ikke sånn vanlig loppemarked med masse folk og salg av kaffe og kaker, Nei, her må vi bestille tid på forhånd! Til gjengjeld får du være der helt alene. Ja, ikke helt da – det er jo selvfølgelig en representant for Loppemarkedet tilstede sammen oss. Men det var skikkelig deilig å kunne se og plukke lopper helt uten trengsel og kaos. Fantastisk opplevelse.

Siden det ikke var trengsel og kaos, handlet vi nok mye mer enn det vi vanligvis ville ha gjort. Men det var både rent og pent og mange flotte lopper, så her koste vi oss skikkelig.

Dagens fangst Loppemarked Garten Grendahus Garten Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble
Dagens fangst

Til ettermiddagskaffen ble det Galletas de almendras, som er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

Mandelkjeks - Galletas de almendras Ingredienser: 75 g Smør (romtemperert) 75 g Sukker 60 g Hvetemel 10 g Mandler (malte) 40 g Finhakket 1 klype Salt (valgfritt) ½ Sitron (skall, fin raspet) 2 Eggehviter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 30Ca 60 min.Enkel

Ingredienser:

75 gSmør (romtemperert)
75 gSukker
60 gHvetemel
10 gMandler (malte)
40 gFinhakket
1 klypeSalt (valgfritt)
½Sitron (skall, fin raspet)
2Eggehviter

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
2 hakk og mal mandler
– Rasp sitronskall
2 Pisk smør og sukker hvitt
– Sikt inn mel, malte mandler og salt
3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall
4 Pisk eggehvitene stive, og
– Vend dem forsiktig inn i mandelrøren
5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater
ca 1 ts i hver topp
NB hold avstand for de flyter noe ut
6 Stekes i 15-20 min
på 180 grader,
Til de er gyllenbrune i kantene
7 Avkjøles på rist

Mandelkjeks - Galletas de almendras Ingredienser: 75 g Smør (romtemperert) 75 g Sukker 60 g Hvetemel 10 g Mandler (malte) 40 g Finhakket 1 klype Salt (valgfritt) ½ Sitron (skall, fin raspet) 2 Eggehviter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s