Det er deilig med påskeferie men jeg skulle virkelig ha ønsket at været hadde vært bedre. Nå har vi hatt regn og vind med storm i kastene i over ett døgn. – Selv om vinden har løyet noe og regnet har stoppet, hadde det vært helt flott med skikkelig påskevær med sol og litt varme. Siden været ikke har vært noe særlig, har jeg lest mye og spist enda mer. Og i går var jeg sammen med datteren på loppemarked i Garten grendahus.
For å hoppe rett til oppskriften på Galletas de almendras – trykk HER

Ja, det var ikke sånn vanlig loppemarked med masse folk og salg av kaffe og kaker, Nei, her må vi bestille tid på forhånd! Til gjengjeld får du være der helt alene. Ja, ikke helt da – det er jo selvfølgelig en representant for Loppemarkedet tilstede sammen oss. Men det var skikkelig deilig å kunne se og plukke lopper helt uten trengsel og kaos. Fantastisk opplevelse.



Siden det ikke var trengsel og kaos, handlet vi nok mye mer enn det vi vanligvis ville ha gjort. Men det var både rent og pent og mange flotte lopper, så her koste vi oss skikkelig.

Til ettermiddagskaffen ble det Galletas de almendras, som er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 30 | Ca 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
75 g | Smør (romtemperert) |
75 g | Sukker |
60 g | Hvetemel |
10 g | Mandler (malte) |
40 g | Finhakket |
1 klype | Salt (valgfritt) |
½ | Sitron (skall, fin raspet) |
2 | Eggehviter |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 hakk og mal mandler – Rasp sitronskall |
2 Pisk smør og sukker hvitt – Sikt inn mel, malte mandler og salt |
3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall |
4 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem forsiktig inn i mandelrøren |
5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater ca 1 ts i hver topp NB hold avstand for de flyter noe ut |
6 Stekes i 15-20 min på 180 grader, Til de er gyllenbrune i kantene |
7 Avkjøles på rist |
