Fies Maiblomst, er fylt med sukker og kanel. Min kjære datter har (endelig) fått skikkelig bakedilla, – eller så er det ufattelig kjedelig i disse Koronatider. Uansett, også i år koste vi oss skikkelig med å bake verdens beste maiblomst, til ære for; mai- måned.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 blomst | 3 timer | Middels/enkel |
Ingredienser:
¾ pk | Gjær |
3 dl | Melk (fingervarm) |
2 | Egg |
675 g | Hvetemel |
75 g | Sukker |
½ ts | Salt |
3 ts | Kardemomme |
2 ts | Kanel |
100 g | Smør (romtemperert) |
Fyll & Topping:
Smør, sukker, kanel | |
Perlesukker |
Slik gjør du:
1 Varm melken, og – Ha den i en bakebolle – Smuldre i gjæren, og – Rør den godt ut i melken |
2 Pisk inn eggene |
3 Tilsett hvetemel, sukker, kanel og kardemomme – Elt i ca. 10 min. på lav hastighet |
4 Tilsett smøret, og – Elt i ca. 15 min. |
5 Dekk deigen med et rent bakeklede, og – La den etterheve i ca. 60 min. |
6 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
7 Hell deigen på et bakebord, og – Del den i 4 like store emner – Kjevle et av emnene til et kvadrat (ca.32 X 32 cm) – Legg firkanten på stekeplata, – Smør den med smør, sukker og kanel – Kjevle det neste emnet til et like stort kvadrat (ca.32 X 32 cm) – Legg den på toppen av den forrige - Smør den med smør, sukker og kanel – Gjenta for det tredje emnet – Det fjerde emnet kjevler du ut litt større enn de forrige (33-34 cm) – Plasser denne over de andre tre, så kantene dekkes |

8 Lag blomsten: – Plasser et glass omtrent på midten av deigen Så det setter et lite merke, som ikke går igjennom Dette blir blomstens midtpunkt – Skjær fra glasskanten, og ut fra deigen i alt 16 strimler Det kan lønne seg og skjære den i 4 først, så 8, så 16 (se bildet nedenfor) |
9 Lag blomsterbladene: Et blomsterblad, består av 2 strimler (det blir i altså totalt 8 blomsterblader) – Tvinn to strimler: Den venstre mot høyre og den høyre mot venstre (det vil si mot hverandre) – Klem endene sammen i en spiss – Gjenta til du har 8 blomsterblader |
10 Pensle med egg, og strø over med strøsukker – Settes rett i ovnen, (NB! Bør ikke etterheves for da mister den lett formen) – Stekes i 15-20 min. |
11 Avkjøles på rist |
