I dag har jeg bursdag, og tilbringer dagen stille og rolig på sommerhuset mitt. Vanligvis bruker det å være strålende sol når jeg har bursdag, men i dag er det grått, og nesten vått. Nei da, det regner ikke (enda), men det er høy luftfuktighet for å si det sånn. Bursdagsfeiring med familie er unnagjort – det hadde jeg på søndag og mandag – om det er en rund dag? Nei, men i vårt hus feirer vi alle bursdager skikkelig! Hvor gammel jeg blir? Tja, det føles omtrent som 587!
For å hoppe rett til oppskriften på Walsekringle – trykk HER
Så årets bursdagkake ble “Walsekringle” i kledd Norge sine farger; Rødt, hvitt og blått. For å være helt ærlig er den kringlen som er avbildet her i dag, versjon 2.0, eller 2.5. Den første versjonen laget jeg etter oppskrift fra Mette Blomsterberg. For jeg tenkte at selv om jeg er 587 år, eller der omkring kan jeg jo forsøke å være litt modere! Så den første deigen ble kastet i søppla før eggene kom i – for deigen skulle samles til en “smørboble”. Jeg var litt usikker på hva en smørboble var, så jeg hadde den alt for lenge på plata. I versjon 1.5 ble deigen helt perfekt, for jeg hadde lært hva en “smørboble” er. Men under steking, hevet den seg ikke, og den smakte fett og absolutt ikke godt. Så da var det bare å gå tilbake til farmor sin oppskrift, og versjon 2.5 fungerte som bare det , selv om oppskriften verken er moderne eller fancy. Så i dag er det en gammel, men god oppskrift på Walsekringle. Kringla deles i 2 og fylles med bringebærsyltetøy og pisket krem. Skikkelig digg (som kidsa sa)!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8-10 | 60 min. | Middels |

Ingredienser:
4 ½ ss | Smør |
3 dl | Vann |
3 dl | Hvetemel |
4-5 | Egg |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate – Tegn en sirkel på omtrent 24 cm |
2 Kok opp smør og vann |
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet |
4 Ta kjelen av plata, og – Arbeid eggene godt inn, NB! ett om gangen |
5 Ha deigen i en sprøytepose, og – Sprøytes ut langs sirkelen på bakepapiret Rundt hull/spiss ca. 2mm, så du får en ca 4 cm bred krans før steking |
6 Stekes i a 40 minutter NB! ikke åpne ovnsdøra, og helst ikke hopp ved siden av stekeovnen |
7 Avkjøles på rist |
8 deles i 2 og – Fylles med syltetøy og krem |
