Det lille ekstra – Hvitvinsaus marmorert med dillolje

Hvis du marmorerer hvitvinssausen med dillolje tilsetter du ekstra smak til sausen, og den blir skikkelig dekorativ.

Marmorert Hvitvinssaus Ingredienser: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Hvitvin 2 ½ dl Fiskekraft 1 dl Kremfløte 3 ss Smør 1 Laurbærblad Salt Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 minMiddels

Ingredienser:

Dillolje:

1 ½ – 2Dill (krukker)
2 dlOlje (soya)
 Salt

Hvitvinsaus:

1Sjalottløk
2 ½ dlHvitvin 
2 ½ dlFiskekraft
1 dlKremfløte
3 ssSmør
1Laurbærblad
 Salt

Slik gjør du:

1 Lag dilloljen:
– Plukk dillen av stilken, og
– Ha dem i en kasserolle sammen med oljen
– Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter
– Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader
Bruk steketermometer, eller
Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80
– Ta dilliljen av plata, og
– La den trekke i ca. 10 min.
– Tilsett 1 flak med havsalt
– Kjør med stavmikser i nye 2 min, og
– Hell den over i en bolle

2 Lag Hvitvinssausen:
– Skrell løken, og
– Finhakk den.
– Ha litt olje i en kasserolle, og
– Varm opp på middelvarme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt myk og blank,
– Tilsett så hvitvinen og et laurbærblad,
La det koke ned til ¼ -del  
– Tilsett så fiskekraften, og
– La det redusere ned til ½-parten.
– Sil av løken.
– Smak til med salt
Den skal bli litt for salt 
– Tilsett så fløte og
– Kok opp på lav temperatur
Ta sausen vekk fra varmen,

Tips! For ekstra effekt, drypp gjerne noen ekstra dråper med olje over sausen, rett før servering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s