Salt karamellsaus er nydelig godt. Den passer godt sammen med is, brownies, epledesserter og mye mye mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1½ dl | 20-25 min | Enkel /middels |
Ingredienser:
200 g | Sukker |
1¼ dl | Vann (125 g) |
50 g | Smør |
1¼ dl | Kremfløte |
½ ts | Vaniljeekstrakt |
½ ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Ha sukker og vann i en kasserolle |
2 Kok opp, og – La det koke på medium -lav varme til sukkeret er oppløst Ca. 3-5 min. |
3 Tilsett smøret, og – La det smelte, og – Kok opp – La det koke på middels varme til en gylden farge NB! Ikke visp, du kan vippe kasserollen forsiktig fra side til side hvis det ikke koker jevnt Det tar ca 10-20 min |
4 Slå av varmen, – Visp inn fløten NB! Det bobler kraftig, men fortsett å vispe – Rør inn vaniljesukker og salt – Sett det til side |
5 La sausen avkjøle seg før bruk |
