Tilbehør til desserten – salt karamell saus

Salt karamellsaus er nydelig godt. Den passer godt sammen med is, brownies, epledesserter og mye mye mer.

Salt karamellsaus Ingredienser: 200 g Sukker 1¼ dl Vann (125 g) 50 g Smør 1¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1½ dl20-25 minEnkel /middels

Ingredienser:

200 gSukker
1¼ dlVann (125 g)
50 gSmør
1¼ dlKremfløte
½ tsVaniljeekstrakt
½ tsSalt

Salt karamellsaus Ingredienser: 200 g Sukker 1¼ dl Vann (125 g) 50 g Smør 1¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha sukker og vann i en kasserolle
2 Kok opp, og
– La det koke på medium -lav varme til sukkeret er oppløst
Ca. 3-5 min.
3 Tilsett smøret, og
– La det smelte, og
– Kok opp
– La det koke på middels varme til en gylden farge
NB! Ikke visp, du kan vippe kasserollen forsiktig fra side til side hvis det ikke koker jevnt
Det tar ca 10-20 min
4 Slå av varmen,
– Visp inn fløten
NB! Det bobler kraftig, men fortsett å vispe
– Rør inn vaniljesukker og salt
– Sett det til side
5 La sausen avkjøle seg før bruk

Salt karamellsaus Ingredienser: 200 g Sukker 1¼ dl Vann (125 g) 50 g Smør 1¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s