Dagens middag – Heidis enkle fiskesuppe

 

Dette er den fiskesuppen jeg lager nå det skal gå litt fort. Det blir en sikkerlig god fiskesuppe, som vi ofte har til middag både på hverdager og i helger. Jeg har servert den som forrett når vi har gjester også. Så dette er en suppe som passer til alle anledninger. Når vi spiser den til middag bruker jeg å servere den sammen med noe godt brød – gjerne sammen med saftige Squash- rundstykker (for oppskrift – trykk HER)

Heidis Fiskesuppe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-4 30 min. Enkel Ingredienser 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 1 Paprika (i biter -valgfritt) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft ½ dl Fløte 50 g Amerikansk grønnsaksblanding (valgfritt) Ca 300 g Fisk (i terninger) for eksempel laks og torsk Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-430 min.Enkel

Ingredienser:

1Løk (hakkes)
1Gulrot (hakkes)
1 stilkSelleri (hakkes)
1Paprika (i biter -valgfritt)
½Purreløk (i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel (strøkne)
8 dlFiskekraft
½ dlFløte
50 gAmerikansk grønnsaksblanding (valgfritt)
Ca 300 gFisk (i terninger) for eksempel laks og torsk
 Salt, pepper, persille

Heidis Fiskesuppe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-4 30 min. Enkel Ingredienser 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 1 Paprika (i biter -valgfritt) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft ½ dl Fløte 50 g Amerikansk grønnsaksblanding (valgfritt) Ca 300 g Fisk (i terninger) for eksempel laks og torsk Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! hvis du vil kan du sile suppa før du tilsetter grønnsaksblanding og fisk.

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Skjær purren i skiver og
– Paprikaen i biter
– Skjær fisken i terninger
2 Ha smør i en kasserolle, og
– Smelt det på middelsvarme
– Tilsett løken og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og selleri, og
– La det surre ytterligere 1 min.
3 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og
– Hell det over løkblandingen
– Kok opp, og
– Tilsett purreløken og eventuelt paprikaen
– La det småkoke under lokk en stund
Minst 10 min. gjerne lengre
– Rør av og til
4 Ha i grønnsaksblandingen og fisken
– La suppa stå og trekke i 5-7 min
Til fisken er ferdig
– Tilsett fløten
– Varm opp
Den trenger ikke å koke
– Smak til med salt og pepper
5 Serveres varm,
– Gjerne sammen med godt brød til

Heidis Fiskesuppe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-4 30 min. Enkel Ingredienser 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 1 Paprika (i biter -valgfritt) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft ½ dl Fløte 50 g Amerikansk grønnsaksblanding (valgfritt) Ca 300 g Fisk (i terninger) for eksempel laks og torsk Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s