Dette er den fiskesuppen jeg lager nå det skal gå litt fort. Det blir en sikkerlig god fiskesuppe, som vi ofte har til middag både på hverdager og i helger. Jeg har servert den som forrett når vi har gjester også. Så dette er en suppe som passer til alle anledninger. Når vi spiser den til middag bruker jeg å servere den sammen med noe godt brød – gjerne sammen med saftige Squash- rundstykker (for oppskrift – trykk HER)

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Løk (hakkes) |
1 | Gulrot (hakkes) |
1 stilk | Selleri (hakkes) |
1 | Paprika (i biter -valgfritt) |
½ | Purreløk (i skiver) |
2 ss | Smør |
2 ss | Hvetemel (strøkne) |
8 dl | Fiskekraft |
½ dl | Fløte |
50 g | Amerikansk grønnsaksblanding (valgfritt) |
Ca 300 g | Fisk (i terninger) for eksempel laks og torsk |
Salt, pepper, persille |

Tips! hvis du vil kan du sile suppa før du tilsetter grønnsaksblanding og fisk.
Slik gjør du:
1 Skrell løk og gulrot – Hakk løk, gulrot og selleri – Skjær purren i skiver og – Paprikaen i biter – Skjær fisken i terninger |
2 Ha smør i en kasserolle, og – Smelt det på middelsvarme – Tilsett løken og – La den surre til den er blitt blank og myk – Tilsett gulrot og selleri, og – La det surre ytterligere 1 min. |
3 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og – Hell det over løkblandingen – Kok opp, og – Tilsett purreløken og eventuelt paprikaen – La det småkoke under lokk en stund Minst 10 min. gjerne lengre – Rør av og til |
4 Ha i grønnsaksblandingen og fisken – La suppa stå og trekke i 5-7 min Til fisken er ferdig – Tilsett fløten – Varm opp Den trenger ikke å koke – Smak til med salt og pepper |
5 Serveres varm, – Gjerne sammen med godt brød til |
