Utskårne og fylte paprikaer må vel være en ypperlig middags- eller kveldsrett til Halloween. Det blir også ganske tøft, å skjære ut paprikaene som gresskar. Og så er det godt da!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 3-6 | 75 min. | Middels |
Ingredienser:
| 3 | Paprika |
| Ris (kokt) | |
| 1 ss | Olje (oliven) |
| 200 g | Kjøttdeig (stekt) |
| ½ | Løk (hakket) |
| 1 | Gulrot (hakket) |
| 1 stilk | Stangselleri (hakket) |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød) |
| 1 bx | Tomater (hakket) |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| ½ ts | Sukker |
| 3 dl | Grønnsakkraft |
| ¼ ts | Pepper |
| 1 | Mozzarella (raspet) |
| 2 ss | Parmesan (raspet) |
| Salt, pepper |

Slik gjør du:
| 1 Skrell hvitløk, gulrot og løk |
| 2 Kjør i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter |
| 3 Sett stekepanna på middelsvarme, ha i olje |
| 4 Tilsett løken og strø ei klype salt over |
| 5 La løken surre til den er blank og myk |
| 6 Tilsett resten av gulrot og stangselleri |
| 7 Surr videre på middels varme til blandingen blir myk |
| 8 Tilsett hvitløk og chili |
| 9 Tilsett tomatene, persille, kraft, sukker, pepper |
| 10 Stek kjøttdeigen og – tilsett den til sausen NB! Sausen er nå veldig bløt, men den skal koke inn: – Småkok over svak/middels varme i 10-30 min. – Jo lengre den får koke, jo bedre blir den – Pass på at blandingen ikke koker inn for mye, – Tilsett eventuelt mer væske |
| 10 Smak til sausen – Smaken skal være mild, men fyldig – Sausen skal være ganske tørr når den er ferdig |
| 11 Skjær toppen av paprikaene, og – Rens dem – Skjær ut øyne, nese og munn |

| 12 Rasp mozzarella |
| 13 Bland sammen tomatsaus , mozzarella, parmsan og ris – Blandingen skal være saftig, men ikke bløt |
| 14 Fyll risblandingen godt ned i paprikaene |
| 15 Legg en skive mozzarella på toppen, og – Sett på toppen |
| 16 Stekes på 200 grader i ca. 25 min. – til paprikaene er myke |
| 17 Server med grønnsalat, brød, og – Restene av ris og tomatsausblandingen |

Hvis du heller vi lage en vegetarisk versjon:





