Ostens dag + snart Halloween = Halloween-ostekake

Siste fredag i oktober er ostens dag. – Så hva passer vel bedre enn å bake en ostekake i den anledning?Det er Halloween på søndag så hvor ikke slå sammen dagene og bak en Appelsin- og oreo- ostekake med trær og gravstøtter. Det er en passe skummel og dekorativ til kake til Halloween, og e passende kake for å markere ostens dag.

Appelsin- og oreo- ostekake til Halloween Ingredienser Kjeksbunn: Ca 300 g Oreokjeks med fyll 80 g Smør (smeltet) Ostekrem: 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 3 dl Kremfløte 225 g Fløteost 115 g Melis 3 dl Rømme Sjokoladepynt; 75 g Kokesjokolade 1 Sprøytepose Gelelokk 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 40 g Sukker Orange konditorfarge (valgfritt) Tips: - Du kan erstatte 3 ½ plater gelatin og 3 dl juice (og 40 g sukker) med 1 pakke appelsingele, som du blander ut i 2 ½ dl vann. Det kan du gjøre både for ostekremen og for gelelokket. - Du kan bruke Oreokjeks i pakke, du trenger da 2 pakker til bunnen https://heidisboble.no/

Ingredienser:

Kjeksbunn:

Ca 300 gOreokjeks med fyll – oppskrift HER
80 g  Smør (smeltet)

Ostekrem:

3 ½ plGelatin
3 dlAppelsinjuice
3 dlKremfløte
225 gFløteost
115 gMelis
3 dlRømme

Sjokoladepynt;

75 gKokesjokolade
1Sprøytepose

Gelelokk

3 ½ plGelatin
3 dlAppelsinjuice
40 gSukker
 Orange konditorfarge (valgfritt)

Tips;

  • Du kan erstatte 3 ½ plater gelatin og 3 dl juice  (og 40 g sukker) med 1 pakke appelsingele, som du blander ut i 2 ½ dl vann. Det kan du gjøre både for ostekremen og for gelelokket.
  • Du kan bruke Oreokjeks i pakke, du trenger da 2 pakker til bunnen

Appelsin- og oreo- ostekake til Halloween Ingredienser Kjeksbunn: Ca 300 g Oreokjeks med fyll 80 g Smør (smeltet) Ostekrem: 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 3 dl Kremfløte 225 g Fløteost 115 g Melis 3 dl Rømme Sjokoladepynt; 75 g Kokesjokolade 1 Sprøytepose Gelelokk 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 40 g Sukker Orange konditorfarge (valgfritt) Tips: - Du kan erstatte 3 ½ plater gelatin og 3 dl juice (og 40 g sukker) med 1 pakke appelsingele, som du blander ut i 2 ½ dl vann. Det kan du gjøre både for ostekremen og for gelelokket. - Du kan bruke Oreokjeks i pakke, du trenger da 2 pakker til bunnen https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

1 Smør en springform  ca 24 cm
2 Lag bunnen:
– Smelt smøret
– Kjør kjeksene i en foodprosessor,
Eller knus dem for hånd
– Ta ut ca 1 ½  ss knuste kjeks, og
Sett det til side
– Tilsett smøret, og
– Rør til alt er godt blandet
– Trykk blandingen tynt ut i bunnen av springformen og
Oppover langs sidene
– Sett den i kjøleskap Så den får stivne
3 Lag ostekremen:
– Legg gelatinplatene i bløt
Min. 5 min.
– Kok opp litt av appelsinjuicen, og
– Rør inn gelatinen
– Tilsett resten av juicen,
– La det avkjøles til romtemperatur
– Pisk fløte og melis til krem,
– Rør inn ost, rømme og vaniljesukker
– Vend inn juiceblandingen til sist
– Helles i kakebunnen
– Sett ostekaken i kjøleskapet
– Så ostekremen får stivne
4 Lag gelelokket:
– Legg gelatinplatene i bløt
Min. 5 min.
– Kok opp litt av appelsinjuicen og sukkeret, og
– Rør inn gelatinen
– Tilsettes resten av juicen,
– La det avkjøles til det begynner å tykne
– Hell over den stivnete ostekremen

5 Lag Sjokoladepynten:
– Smelt sjokoladen over vannbad
– Ha den over i en liten sprøytepose
– Klipp av enden på posen og
– Sprøyt ut 12- 15 trær og
5-6 gravstener på et bakepapir
– Legg i fryseren i 15 min.
6 Pynt ostekaken:
– Stikk de stive trærne og gravstøttene forsiktig ned i geleen
– Strø over restene fra kakebunnen
– Server

Appelsin- og oreo- ostekake til Halloween Ingredienser Kjeksbunn: Ca 300 g Oreokjeks med fyll 80 g Smør (smeltet) Ostekrem: 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 3 dl Kremfløte 225 g Fløteost 115 g Melis 3 dl Rømme Sjokoladepynt; 75 g Kokesjokolade 1 Sprøytepose Gelelokk 3 ½ pl Gelatin 3 dl Appelsinjuice 40 g Sukker Orange konditorfarge (valgfritt) Tips: - Du kan erstatte 3 ½ plater gelatin og 3 dl juice (og 40 g sukker) med 1 pakke appelsingele, som du blander ut i 2 ½ dl vann. Det kan du gjøre både for ostekremen og for gelelokket. - Du kan bruke Oreokjeks i pakke, du trenger da 2 pakker til bunnen https://heidisboble.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s