Av og til er det hyggelig å servere et lite munntygg sammen med velkomstdrinken, når man ha gjester. Denne gangen ble det små biter av hvit pizza toppet med løyrom, Det så både luksuriøst og godt ut.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 -4 | 90 – 120 min. | Enkel |
Ingredienser:
Pizzabaunn:
| 1 ss | Sukker |
| 2 ts | Tørrgjær |
| 2 dl | Vann (ca 36 grader) |
| 450 g | Hvetemel |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje (oliven) |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Fyll og topping:
| 1 bx | Rømme (gjerne lett) |
| 150 g | Ost (hvit, raspet) |
| 2 bx | Løyrom (svart og rød) |
| En neve | Gressløk |

Slik gjør du:
| 1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min.) |
| 2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
| 3 Form deigen som en rund bolle – Smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
| 4 Lag rømmesausen: – Hakk gressløken – Rør den inn i rømmen |
| 5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 8 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt (eller 2 runde pizza á 30 cm) |
| 9 Smør utover gressløkrømmen – Fordel osten over rømmen |
| 10 Stekes i ca 10-15 min. 225 grader (midt i ovnen) |
| 11 Skjær pizzaen i biter og – Topp den Røyrlom – Pynt eventuelt med gressløk |



