Dette er skikkelig gode karameller, som kan pakkes i celofan. Det blir en liten oppmerksomhet eller gave til jul. De passer også utrolig bra som en vertinnegave på denne tiden av året. Ja, hvis du klarer å la være å spise dem selv da!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 30 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 50 g | Smør |
| 3 dl | Kremfløte |
| 2 dl | Sukker |
| 1 dl | Sirup (lys) |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 1 knivsodd | Salt |
| Flaksalt |
Slik gjør du:
| 1 Legg bakepapir i en form 20 x 20 cm |
| 2 Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og – Slå på kokeplata Middels/høy varme – Kok opp, og – La det koke til 124-125 grader – Rør av og til |
| 3 Hell Karamellen i formen – Sett den i kjøleskapet, – Strø over flaksalt og – La den stivne helt |
| 4 Skjær opp i strimler – Snurr dem, og – Pakk dem eventuelt inn i celofan |

