Skikkelig gode sprøe kjeks som smaker vanilje. Det er bare å stable dem opp og nyte, gjerne sammen med et glass melk.

Porsjoner | Vanskelighetsgrad |
50 | Enkel |
Ingredienser:
4 ½ dl | Hvetemel |
1 dl | Sukker |
2 ts | Vaniljesukker |
200 g | Margarin (kalde biter) |

Slik gjør du:
1 Ha alt i en foodprosessor, og – Kjør fort sammen |
2 Hell deigen ut på et bakebord, – Klem den sammen og – Form deigen til to lange pølser, ca. 5 cm i diameter, – Pakk pølsene inn i plast -La dem hvile i kjøleskap i 2 timer (eller legg dem i fryseren) |
3 Stett stekeovnen på 175°C |
4 Ta deigen ut av kjøleskapet – Skjær dem med en skarp kniv (ca ½ – 1 cm tykk), og – Legg dem på bakepairkledd stekeplate |
5 Stekes i 8-12 minutter, til de er blitt gylne |
6 Avkjøles på rist |
