Det er så deilig å ha masse kirsebær i fryseren, så er det bare å ta opp og lage noe godt når man måtte ønske. I dag blir det kirsebærkompott toppet med sjokoladekake og vaniljeis – det er skikkelig godt. Med sin dyp røde farge må jo kirsebærkompott være den ultimate desemberdesserten.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Kirsebær (renset) |
| 5 dl | Vann |
| 150 g | Sukker |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2-3 ss | Potetmel |
Tips! Jeg bruker å ta ut steiner på kirsebær og fryse noen pakker – når jeg lager kirsebærkompott, tar jeg bare opp en pakke fra fryseren, og legger kirsebærene direkte i kasserollen. Enkelt og greit!
Slik gjør du:
| 1 Ha kirsebærene i en kasserolle, og – Tilsett vann |
| 2 Kok opp og – La det koke i ca 2-3 min. |
| 3 Ta kasserollen vekk fra plata, – Rør inn sukker og vaniljesukker – Rør ut potetmelet i litt vann Med 2 ss blir det en løs kompott Med 3 ss blir det en fastere grøt – Hell potetmelblandingen i kompotten, En tynn stråle, mens du rører |
| 4 Sett kasserollen tilbake på plata, – Gi det hele et raskt oppkok, Mens du rører En boble er egentlig nok |
| 5 Ta kasserollen vekk fra plata, og – La den stå noen min. – Ha så kompotten i en serveringsskål |
| 6 Serveres romtemperert (eller kald) Gjerne sammen med fløtemelk, is eller krem |

