Hvitvinssaus er overraskende enkel å lage og smaker kjempe godt til alle former for sjømat. Ja, i allefall nesten alle!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 40 min | Middels |
Ingredienser:
1 | Sjalottløk |
2 ½ dl | Hvitvin |
2 ½ dl | Fiskekraft |
1 dl | Kremfløte |
3 ss | Smør |
1 | Laurbærblad |
Salt |
Slik gjør du:
– Skrell løken, og – Finhakk den. – Ha litt olje i en kasserolle, og – Varm opp på middelvarme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt myk og blank, – Tilsett så hvitvinen og et laurbærblad, La det koke ned til ¼ -del – Tilsett så fiskekraften, og – La det redusere ned til ½-parten. – Sil av løken. – Smak til med salt Den skal bli litt for salt – Tilsett så fløte og – Kok opp på lav temperatur Ta sausen vekk fra varmen, |


Tips! For ekstra effekt, drypp gjerne noen dråper med dillolje over sausen. – For oppskrift, TRYKK HER.



