I dag er det Valentinsdag, en dag som står i kjærlighetens tegn. Vår familie har ikke tatt fullstendig av med feiring av denne dagen, men vi bruker da å feire dagen med middag og kake (og blomster selvfølgelig). I år, som i fjor og året før, baker jeg Odd sin favorittkake, som er en myk sjokoladekake toppet med krem og jordbær. Den er ganske enkel å bake, har få ingredienser og blir både fin å se på og ikke mist GOD!

Ingredienser:
250 g | Kokesjokolade (Mørk) |
125 g | Margarin |
6 | Egg |
175 g | Sukker |
Topping:
5 dl | Kremfløte |
1 ts | Vaniljesukker |
Masse | Jordbær (eller annen rød bær) |
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180°C
2. Legg bakepapir i bunnen av ei rund form, eller bruk en form med serveringsfat
3. Smelt sjokoladen over vannbad og la smøret smelte i den varme sjokoladen.
4. Del 4 av eggene
5. Pisk 2 hele egg, 4 eggeplommer og 75g sukker til eggedosis
6. Tilsett sjokolademiksen forsiktig i eggedosisen
7. I en annen bolle: visp 4 eggehviter (til det danner seg myke topper)
- – Tilsett gradvis 100 g sukker og
- Visp til hvitene holder formen, men ikke pisk dem for stiv
8. Ha 2 ss med eggehvite i sjokoladeblandingen
- Rør rundt, så blandingen blir lysere
9. Fold så forsiktig inn resten av eggehvitene
- (Bruk slikkepott -så du ikke slår ut luften)
10. Hell røra i forma
11. Stek i 35-40 min (eller til kaka har hevet seg, toppen har knekt og midten ikke er flytende)
12 Avkjøl kaka i forma, midten kommer til å synke sammen
- Ikke bli bekymret for sprekker og sånt – Det er det vi går for her!
13. Pisk krem og vaniljesukker til den er myk og fast (men ikke stiv)
14. Fyll «krateret» i midten av kaka med kremen
15. Fyll på med masse jordbær
- Smelt litt sjokolade
- Dypp ei teskje i sjokoladen og
- La sjokoladen renne over kaka
16. Server og nyt!
